teában marinált tőkehal fűszeres-mazsolás kuszkusszal

történet nincs.

maradt még 2 kocka tőkehal, kellett vele vmit kezdeni.

teában marinált tőkehal fűszeres-mazsolás kuszkusszal

teában marinált tőkehal fűszeres-mazsolás kuszkusszal

hozzávalók

  • a kuszkuszhoz (2 emberes adag)
  • 10 dkg kuszkusz (és annyi forró víz, hogy 1 ujjnyira ellepje)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom héja
  • 1 löttyintés citromlé
  • 1 kis marék fenyőmag megpirítva
  • 1 kis marék mazsola leforrázva
  • a halhoz
  • 20 dkg alaszkai tőkehal filé
  • 1/2 l tea (szálas zöldteából)
  • 1 kk só, bors, köménymag (ezt kicsit összetörtem)

know-how

  1. a kuszkuszt leforráztam, hagytam megdagadni
  2. amikor késznek ítéltem, minden egyebet hozzáraktam és összekevertem - gondoltam, ideje ismét a molekuláris csúcsgasztronómia irányába mozdulnom.
  3. a teát elkészítettem, amikor szobahőmérsékletűre hűlt, beletettem a 2 halkockát és hagytam ázni 1 órát
  4. aztán megsütöttem a racletten
  5. eredmény: a citromos-fokhagymás marinád durván rávert a fenszi lére, de a kuszkusz megmentette az összízt.

forrás: itt és tán a BBC Good Food múlt havi számából. vagy az e haviból. vagy nem is abból, de most fel nem állok a kávém mellől szétdúrni a kupacot.