kuszkuszsaláta

a dzsem pékség napi ajánlója inspirálta hipergyors vacsora.

mivel bicikli hiányában kissé be vagyok zárva ebbe a toronyba és a napi sajtón kívül nem történik semmi érdekes velem, nem is tudok semmi érdekeset írni.

hacsak azt nem, hogy a fényképezés elég nagy falakba ütközik, ui a gépen kívül semmi egyéb akszeszoár nem áll rendelkezésemre ebben a pillanatban. így azért nehéz kreátívnak lenni.

kuszkuszsaláta

kuszkuszsaláta

hozzávalók

  • kuszkusz (szemre ment)
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 marék borsó (vagy egyéb zöld zöldségkeverék)
  • 1 nagy csokor menta, petrezselyem, kakukkfű
  • 1 leveskocka
  • 2-3 ek szőlőmagolaj

know-how

  1. a leveskockát (jíííhááá) feloldottam kevés olajban (kicsit melegítettem), és annyi forró vízzel egyetemben, ami ujjnyira ellepte, ráöntöttem a kuszkuszra. sűrűn átkevergettem. kettő perc.
  2. beleaprítottam a fűszereket, hozzákevertem a megpárolt zöldséget és a felkarikázott újhagymát. kicsit utánsóztam és kész.
  3. összidő 10 perc.
  4. Écinek való vacsora.
  5. ami nem hagyható ki semmiképp, az a hagyma és a menta. ezek határozzák meg az íz fő csapásirányát. minden más szabadon változtatható.