miért együnk fajitat?

mert jó.
írói vénám elhagyott legott, de tán feléled egyszer, én meg visszatalálok kicsiny konyhámba – addig meg konzerv, e:

a paradicsomsalsahoz:

20 dkg cherry paradicsom negyedelve
1 kis fej shallotta hagyma (vagy lila, vagy zöld) nagyon apróra kockázva
1 csokor petrezselyem (koriander igaziból) apróra vágva
1 csili (vagy ki mennyit bír, kellemesen csípjen)
1 lime leve

egy tálban minden összetevőt óvatosan összekevertem.
egy órára félretettem, hogy az ízek össze tudjanak érni.
a só miatt levet eresztett, ezt tálalás előtt leöntöttem róla. (bele, egy pohárba – fincsíí.)

a guacamolehoz:

1-2 érett avokádó (a létszámtól függően)
1 kisebb fej hagyma, nagyon apróra vágva
só, bors

az avokádókat megpucoltam, a húsukat villával összetörtem, hozzákevertem a hagymát, sóztam, borsoztam. (a levegőn pikk-pakk oxidálódik a teteje, célszerű közvetlenül evés előtt elkészíteni – a bebarnult guacamole is guacamole ugyan, csak nem annyira jól kinéző.)

a reszelt sajthoz:
10 dkg sajt lereszelve
a tejfölhöz:
1 kis doboz tejföl
1 csokor snidling
a felkarikázott snidlinget belekavartam a megsózott tejfölbe.
a csirkéhez:

40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva
2 kk őrölt római kömény
1-1 piros és zöld kaliforniai paprika (a színük miatt, de sárga is lehet, vagy kék) felcsíkozva
1 kis fej hagyma kockázva
1 gerezd fokhagyma
1 lime leve (vagy 1/2 citromé)

a hagymát megdinszteltem, erre tettem a csirkecsíkokat és az összenyomott fokhagymát. megpirítottam őket, rászórtam a római köményt, sóztam, hozzáadtam a paprikacsíkokat, és ráöntöttem a lime levét.
6-8 percig közepes lángon sütöttem (cél: a paprikák ne fonnyadjanak teljesen össze, de a csirke se maradjon véres.)

amikor minden kész, szétporciózás, asztalra felpakolás, mindenki elé egy tortillalap leterítés (az elkészítés a zacskón, nem írom le, de meg kell melegíteni) – mindenki abból és annyit tesz a tortillájába, amennyi neki tetszik.
lehet szeretni, nemde?
na, elmentem tejért.


2 hozzászólás a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.