miért együnk fajitat?

mert jó.
írói vénám elhagyott legott, de tán feléled egyszer, én meg visszatalálok kicsiny konyhámba – addig meg konzerv, e:

fajita

Hozzávalók

    a paradicsomsalsahoz:
  • 20 dkg cherry paradicsom negyedelve
  • 1 kis fej shallotta hagyma (vagy lila, vagy zöld) nagyon apróra kockázva
  • 1 csokor petrezselyem (koriander igaziból) apróra vágva
  • 1 csili (vagy ki mennyit bír, kellemesen csípjen)
  • 1 lime leve
  • a guacamolehoz
  • 1-2 érett avokádó (a létszámtól függően)
  • 1 kisebb fej hagyma, nagyon apróra vágva
  • só, bors
  • a reszelt sajthoz
  • 10 dkg sajt lereszelve
  • a tejfölhöz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csokor snidling
  • a csirkéhez:
  • 40 dkg csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 2 kk őrölt római kömény
  • 1-1 piros és zöld kaliforniai paprika (a színük miatt, de sárga is lehet, vagy kék) felcsíkozva
  • 1 kis fej hagyma kockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lime leve (vagy 1/2 citromé)

Know-how

  1. egy tálban minden összetevőt óvatosan összekevertem.
  2. egy órára félretettem, hogy az ízek össze tudjanak érni.
  3. a só miatt levet eresztett, ezt tálalás előtt leöntöttem róla. (bele, egy pohárba - fincsíí.)
  4. a guacamoléhoz az avokádókat megpucoltam, a húsukat villával összetörtem, hozzákevertem a hagymát, sóztam, borsoztam. (a levegőn pikk-pakk oxidálódik a teteje, célszerű közvetlenül evés előtt elkészíteni - a bebarnult guacamole is guacamole ugyan, csak nem annyira jól kinéző.)
  5. a húsos részhez a hagymát megdinszteltem, erre tettem a csirkecsíkokat és az összenyomott fokhagymát - megpirítottam őket, rászórtam a római köményt, sóztam, hozzáadtam a paprikacsíkokat, és ráöntöttem a lime levét.
  6. 6-8 percig közepes lángon sütöttem (cél: a paprikák ne fonnyadjanak teljesen össze, de a csirke se maradjon véres.)
  7. végül a felkarikázott snidlinget belekavartam a megsózott tejfölbe.
http://www.eztettem.hu/2012/10/miert-egyunk-fajitat.html

amikor minden kész, szétporciózás, asztalra felpakolás, mindenki elé egy tortillalap leterítés (az elkészítés a zacskón, nem írom le, de meg kell melegíteni) – mindenki abból és annyit tesz a tortillájába, amennyi neki tetszik.
lehet szeretni, nemde?
na, elmentem tejért.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.