2 napja majd megdöglök valami édességért. nyilván ezért álmodtam, hogy 4 kilót híztam. rémület álom volt. ma gyors végigcsináltam 2 kör fenékgyakorlatot (egészen ultradurva, az 1. alkalommal egyáltalán nem bírtam leülni másnaptól 3 napig), aztán nagy hirtelen megettem vagy 4-et ebből. lehet, hogy 5-öt.
fahéjas-kardamomos pálmalevél
Hozzávalók
- 1 csomag levelestészta (lidl)
- 6 kardamomszem
- 3 ek mák
- 5 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 tojás
Know-how
- a kardamomokat "kimagoztam" - az egyik végüket kicsit levágva szépen szétnyílik a tok, és könnyen ki lehet belőle szedni a magokat, amiket aztán 1 ek cukorral a kávédarálómban megőröltem.
- a fahéjat és az őrölt kardamomot összekevertem a cukorral.
- a levelestésztát kihengerítettem és megkentem a felvert tojás egy részével. erre szórtam rá a fahéjas-kardamomos cukrot.
- a megszórt tészta két szélét (a rövidebb oldalát) behajtottam középre.
- újabb kenés, szórás, behajtás.
- legvégül a rúddá vált tésztát összehajtottam, mintha becsuktam volna egy könyvet, betettem a hűtőbe és megcsináltam a fenékgyakorlatokat.
- a megdermedt tészta éles késsel szépen szeletelhető - 12 karikám lett.
- a tepsiben kicsit igazítottam rajtuk, hogy felvegyék a pálmelevél formát, a maradék tojással lekentem a tetjüket és az oldalukat, szórtam még rájuk egy kis cukros keveréket és 180 fok, 15 perc.
(a picasa sose akarja, amit én akarok, azért a visszafele sorrend)
Megjegyeztem ezt a receptet! Végre sikerült vennem kardamomot, most gyűjtöm hozzá a recepteket.
helyes! van pár másik is, a címkék közt könnyen megleled őket.
és mi van, ha az ember lánya apró kardamommagokat vett egy tasakban, abból mennyi kell? – annyira guszra egyébként, hogy meg kell süssem, akár gyerekhiszti közepette is 🙂
🙂 14 szem van egy tokban – most számoltam meg, csak neked 🙂
én meg ma kardamomt kerestem a boltban, pedig azt sem tudom az mi…:P
ez az, ami nettó sikerélmény nekem 🙂 (ne keresd már tovább, léci, hadd legyen ez a meglepetésed ;))
Működik a recept az ultradurva fenékgyakorlat nélkül is? 🙂 Ági
úgy még nem mertem kipróbálni 😀
kávéban is nagyon finom a kardamom
Pere
alap 🙂
alap, alap…. persze 😛
lécci tedd a fb-os képek mellé a megfelelő linket ezentúl, mert csak mostanra sikerült ide visszavergődnöm, hogy megtudhassam, hogy 14… (és nem én vagyok a béna, jó?! 🙂 DE KÖSZÖNÖM SZÉPEN AZ INFÓT!
kéne még emellé egy (1) finom keksz-recetta – léccilécci, nem bírom végignézni a 623 karácsonyi kekszreceptet – és akkor Éci nevében letudnám a Karácsonyi sütögetést 🙂
Muito bonito.
otimo 2013
leila (Brasil)
obrigado 🙂
ez annyira zseniális, hogy nem lehet elmondani 🙂
viszont másodjára, duplázva a tétet, tante fanny tésztából készült.
a tészta egyszerűen fogta magát és szétterült.
döbbenet.
most nyírfacukor is ment a sima mellé.
ez lehet a baj?
eddig sosem volt konfrontálódás a nyírfa és a leveles között.
szomorúság van.
de jó illat 🙂
nem kell a flanc – tante fanny…! ehh! lidl gazdaságos a titkos fegyverem 🙂 (fél órája sült nálam is egy adag 🙂 )