zöldséges fritatta

a héten volt scone, galette és fritatta az internacionalizmus jegyében. (+ hazafiasBalázs csinált egyszer paprikáskrumplit is magának.)

ami közös bennük, hogy nincs magyar nevük, nem részei a konyhaművészet magasiskolájának, ámde mindegyik tartalmazott cukkinit.

ami nem közös: nincs képileg dokumentálva 75%-uk. háhh!

ez az, ami van:

zöldséges fritatta

zöldséges fritatta

hozzávalók

  • 20 dkg cukkini reszelve (1 nagyobb)
  • 10 dkg répa reszelve (2 kisebb)
  • 9 dkg paszternák reszelve (1 kisebb)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 tojás
  • 5 dkg sajt reszelve
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors

know-how

  1. a lereszelt zöldségeket a hagymával kevés olajon 4-5 percig pároltam.
  2. a tojásokat felverem, beleszórtam a sajtot és a zsemlemorzsát, sóztam, borsoztam. ezt aztán a kicsit megpárolt zöldségekre öntöttem.
  3. sütőpapírozott szögletes tepsiben sütöttem meg (akkora tepsi kell, hogy legyen valamekkora magassága).
  4. 170 fok, 15 perc. kb.
  5. melegen, hidegen, állva, ülve, futás közben, reggelire, ebédre, vacsorára, paradicsommal vagy anélkül. igen kiváló mindenképpen.

forrás

fritatta

(anyának és apának, amennyiben olvassák: a fritatta (olasz, egyébként) a 20. század közepéig a fejlett Nyugatnak egyet jelentett az omlettel - de semmi közük egymáshoz, a tojáson kívül. a fritattában mindig van valami zöldség/hús/sajt, egyben sütik meg, szép lassan, általában sima tűzhelyen, aztán szeletelik.)