semmi ötfűszer, kardamom, matcha meg hasonló majomkodás. pogácsa. tisztán. pogácsa kinézetű, pogácsa ízű, pogácsa formájú.
sajtóközlemény: mától eztettem is rendelkezik mások által csak “bevált pogácsarecept”-nek hívott bevált pogácsarecepttel.
köszi, Olgi!

életem legjobb pogácsája
Hozzávalók
- 37.5 dkg liszt (fehér-barna vegyesen, de több volt a BL55)
- 20 dkg főtt krumpli
- 1/2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 zacskó dr.oetker expressz élesztő
- 1 dl joghurt
- 0.75 dl tej
- 13 dkg vaj
- 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
- magok a tetejére (opcionális)
Know-how
- a tejet a cukorral meglangyosítottam, beletettem a vajat is, hogy megolvadjon.
- a lisztet összekevertem az élesztőporral és a sóval.
- a cukros-vajas meleg tejet hozzáöntöttem az élesztős liszthez, ment bele a joghurt, a főtt, kihűlt, összetört krumpli és a 2 tojássárgája is - dagaszt.
- elég lágy lett a tészta, de elvált az edény falától.
- isteni szerencse, hogy van fészbukk és Olginak kommentelhettem a történéseket, aki folyamatosan instruált. olyan voltam, mint egy hülyebéna kezdő. - Olgi, szerintem ez lágy. - tegyél bele még lisztet. - (wtf?!?! Éci!) (...) - betettem a sütőbe! - már?! nem hagytad pihenni? - - - ilyen magasságokba sikerült emelkedni.
- a megkelt tésztát lisztezett lapon ujjnyi vastagra nyújtottam, két szélről behajtottam középre a tésztát, az így kapott téglalapot a két rövidebb végéről szintén behajtottam.
- kinyújtottam ögen.
- megint hajtogatás (ezt még Margó kolleganőm, a sütőbajnok magyarázta egyszer, amikor éppen két pofára tömtem a szintén zseniális pogácsáját, hogy ettől lesz "leveles" a tészta.)
- a 2x-es hajtogatás után kinyújtottam ujjnyinál kicsit vastagabbra, kiszaggattam hagytam pihenni 15 percet (már megint nem olvastam el csak minden 2. sort a receptből), lekentem tejes tojássárgájával és 17 perc alatt 160 fokon megsütöttem.
pure pogácsa by Éci inspired by Olgi – így már mindenki a Te recepted követi. például én. mondjuk szombaton, bár ez a hajtogatás … uvígyim (te ezt már nem tanultad, ugye?)
😀
uvigyím. orosz, mi? nyikto nye aszfuszfujet. ennyim van.
(na az 1. fénykép. láttad? szerelmes lettem bele.)
Az az igazság, hogy nekem mind a három tetszik, ne vess meg érte 🙂
na jó 🙂
málágyec gyévocska !
nabazz! Pere, te kalózkodsz?! saját érdekedben remélem, h a gyévocska előtti szó vm nagyon szépet jelent 😀
jaja,én és természetesen pozitív a jelző
na, szóval,kérem szépen, közönséges Rita néven folytattunk eszmecserét a fb-on, hogy kinek a férje mit mond, jöttem ellenőrizni (itt a rendes zazálea nevemen).
ez a p. igen rendben van, ellenben itt fene lowcarb diet van, de már tipródom, hogyan is illesszem bé a napirendbe. már csak a szavahihetőség miatt is,ugyebár.
😀
van, ki nem tudja amaz messzi óhazában, kit rejt a zazálea név? 😉
hm? miért, te tudod? meglepődnék 🙂 de egy p-val azért lehetne ezt oszlatni:D
ilyen az, amikor az ember uazt az avatárt használja minden userénél 😉
mert magam képe vállalhatatlan, azért! egyébként most kiderült,tán nem is rossz ez a megoldás:)