UP! – a magazin

divatdiktátor sógornőmmel az első közös projektünk ez itt (meg a csipkedesignnal és a vzsenteriorrel) – de a család mindenek előtt, ugye.
a legkedvencebb kedvenc képemet a lányok egyhangúlag kiszavazták a magazinból (eee), de én nem hagyom magára szegényt.
amikor kitaláltam a konceptet, még nem tudtam, hogy Andi pont a fényképezés napján érkezik és ennek örömére 2 nap múlva nagyszabású fogadást italozást rendezünk a szellemházban és mindenki nagy lendülettel fogja magába tömni a kencéket (kivéve Balázst és Andit, akiknek volt pofájuk kolbászt (!!!) enni a vendégsereg érkezte előtt). tán’ a füstölt halas volt a leggyorsabban elfogyó. vagy fetás? de szerintem a mentás borsó.

rukkolapesto


40 g rukkola
20 g napraforgómag
20 g reszelt parmezán
40 g olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. a napraforgómagot a pesto tetejére szórjunk tálalásnál.

fetakrém

10 dkg fetasajt
2 evőkanál tej
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál aprított kapor
1 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál citromhéj
2 evőkanál olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. pirított fenyőmaggal kínáljuk.

mentás borsókrém

25 dkg borsó
1 evőkanál citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál olívaolaj
1-1 evőkanál friss petrezselyemzöld és menta
só, bors

a borsót megpároljuk. a párolt borsót az olajjal, a fokhagymával és a fűszerekkel botmixerrel pürésítjük.

füstölt halas sajtkrém

11.5 dkg füstölt hal
12 dkg sajtkrém
2 evőkanál felkarikázott újhagyma
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál friss kakukkfű (szárítottból kevesebb is elég)
só, bors

a hozzávalókat pürésítjük.
 
tapenade (olajbogyókrém)

35 g zöld olajbogyó
35 g fekete olajbogyó
20 g aszalt paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd fokhagyma
1 filé szardella (elhagyható, helyette sózhatjuk is)
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 teáskanál oregánó
1/2 teáskanál bazsalikom
1 evőkanál petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj

a hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.

6 hozzászólás a bejegyzéshez

    1. Éci

      tudom, tudom 🙂 de ez a bejegyzés már elkészült egy ideje, akkor meg még ki volt golyózva a kép… 🙂

      Válasz
  1. Muskátli Büfé

    nem győztem le és felgörgetni az oldalt, hogy kiválasszam a nekem legjobban tetsző képet: nem tudtam választani – mindegyik top.
    ps. a megjegyzések nem túl könnyen olvashatóak fekete betűvel a fekete háttéren – persze minden csak akarat kérdése 🙂

    Válasz
  2. Muskátli Büfé

    Húsvéti ünnepek alatt olvasgattam, például az UP magazint is! Nekem nagyon tetszik: a témák jó arányban vannak – a fotók csodálatosak! Gratulálok a Szerkesztőségnek – várom a további számokat! Köszönjük

    Válasz

Leave a Reply to Éci Cancel reply

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.