klasszik nudli haladóknak

nem rémlik, mikor történt legutóbb ennyi minden egy hét alatt életemben először velem.

életemben először ültem Balázs mellett egy orvosi rendelőben és koncentráltam 800%osan, hogy értsem, mit mond a doktorbácsi Balázsról, aki félig már önkívületben volt és egyáltalán nem volt hajlandó figyelni.

aztán éltemben először robogtam át a városon úgy, hogy Balázs nem szólt bele sehol, hogy mikor melyik sávban lennék sokkal jobb helyen - mert még ekkor sem volt magánál, pedig ez már egy másik nap volt.

továbbá életemben először szabtam szét egy egész tyúkot, és közben csak egyszer rohantam ki a konyhából (mert a egy élő madárnál csak egy döglött madár félelmetesebb) - de aztán összeszedtem magam, mert Balázs húslevest akart enni (amit már jelentős javulásként könyveltem el, mert előtte 2 napig nem evett) - tehát életemben először húslevest főztem a szétszabott tyúkból.

valamint életemben először nem osztottam le csóri házastársamat egy egész héten át, hogy most azonnal kezdjen el mosogatni.

és még: életemben először nem bezacskózott mélyhűtött, hanem a kicsi kezemmel megsodorgatott nudlit főztem. Balázs ekkorra már visszanyerte régi önmagát, és a nudlikészítés nagy szakértőjeként beszólt, hogy szerinte mit nem csinálok jól. és mivel az állapota már megengedte: visszaszóltam - és lett veszekedés és visszazökkent minden a régi kerékvágásba.

leszámítva, hogy még mindig süket fél fülére.

klasszik nudli

klasszik nudli

hozzávalók

  • krumpli (0.5 kg, kb)
  • 1 ek zsír
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • liszt

know-how

  1. a krumplit héjában megfőztem és teljesen kihűtöttem (hogy ne vegyen fel brutál sok lisztet).
  2. krumplinyomóval összetörtem, beleütöttem a tojást, hozzáadtam a zsírt és annyi lisztet, amennyivel a tészta nagyon lágy, de nem ragacsos állagú lett.
  3. a kész tésztát lisztezett lapon kinyújtottam fél cm vékonyra, felcsíkoztam, a csíkokat pedig nudli nagyságúra daraboltam. aztán lisztes kézzel kicsit még nudlisabbra sodorgattam őket.
  4. forrásban levő sós vízben 5 percig főztem őket.
  5. pirított zsemlemorzsa, fahéjas cukor, lekvár.
  6. nem is értem, miért vonzódom a római köményhez oly nagyon.

itt egy precízebb leírás Olgi barátnőmnél, azoknak, akik nem olyan profik, mint én. hehe.