vendégrecept Dobránska Renitől

mivel ebben a pillanatban a világ egy meglehetősen távoli pontján turnézok (ahol nincs internet, egyrészt, másrészt valószínűleg ha lenne sem jutna eszembe posztot írkálni), gondoltam, megkérek pár embert, hogy írjanak már vendégreceptet ide mert láttam, hogy a nagyok így csinálják, hogy az eztettem-fanatikusok ne vergődjenek kétségek közt, hogy akkor most már tán sose lesz itt semmi. aztán rá kellett jönnöm, hogy tán még nem vagyok kellően nagy, mert a megkért, szám szerint 3 emberből 1 azaz egy küldött nekem tartalmat. úgyhogy kénytelenek lesztek hetekig nélkülözni szellemes írásaimat, csodálatos képeimet, illetve az ezeken átcsillanó varázslatos személyiségemet.
ráadásul Reni utál írni (úgyhogy nagyon szerencsés volt részemről pont őt megkérni, hogy írjon már egy valamit, amíg én világjárok), de ennek kompenzálásaként ő ma az egyik legtehetségesebb gasztrofotós kis hazánkban, úgyhogy a következő tartalom egyszer még nagyon-nagyon sokat fog érni. nekem főleg, mert nálam vannak a képek eredeti méretben. hehe.

a spárgához van egykét korábbi zsenge a repertoárban, aztán van még egy okosságos cikk is régebbről kezdő konyhalányoknak.
spárgás

grillezett spárga besamellel

grillezett spárga besamellel

Hozzávalók

  • 50 dkg fehér spárga
  • a besamelhez
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2.5 dl tej
  • só,bors, szerecsendió
  • kevés olaj a sütéshez

Know-how

  1. a spárgát megmossuk és a fás részét eltávolítjuk.
  2. forró grillserpenyőben néhány perc alatt körbegrillezzük.
  3. közben elkészítjük a besamelmártást.
  4. a kész spárgát tányérra szedjük és ráöntjük a besamelmártást.
  5. zsenge cukkiniforgácsokkal tálaljuk.
http://www.eztettem.hu/2014/05/vendegrecept-dobranska-renitol.html

sp
spárga

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.