majdnem kerek, csak rövid

Hamvas Béla írta A bor filozófiájá​ban, hogy "Van például logikus és misztikus bor, vizuális és akusztikus, jobbról balra és balról jobbra folyó bor..." és van a sok bor - az én kiegészítésem szerint. például egy 10 soros borkóstolón. ahol már a 4. tételnél érzi az ember, hogy hosszú lesz ez az este.

végül a 11. tételnél feladja, elindul a szállásra, még mindig örvendezik, hogy mennyi csillag, milyen jó levegő, ilyesmi.

aztán elfogy az út, töksötét lesz, eszébe jut az összes hentelős horror, amit valaha látott - és visszafordul, hogy hátha csak elnézte a bejáratot ott, ahol még volt valami közvilágítás.

mikor már elég egyértelmű, hogy nincs elnézés - egyszerűen csak lebontották eltűnt a ház, felhívja RudolfBeát, aki már rég elindult a szállásra, elmondja, hogy itt áll valahol, van egy nagy fa mellette, mögötte meg egy csomó szőlő, hol is van a szállás pontosan? kap egy kérdésnek megfelelő szintű "pontosan nem tudom, hol vagy, de sokkal tovább kell jönnöd, mint gondolnád - égve hagyom a villanyt" választ, amire kicsit megnyugszik és újabb 10 métert merészkedik bele a sötétségbe, ott viszont bevillan a Walking Dead(nek az a 2 része, amit megnézett), visszafordul és erősen reménykedik, hogy hamarabb lesz hajnal, mint zombitámadás.

...

összegzésképp elmondható, hogy zombik nincsenek a Somlón, előbb-utóbb mindig kihajnalodik, továbbá még egy tökegyenes úton is el lehet tévedni, csak elég bor kell hozzá, de ettől függetlenül Kolonicséknál a szállás tényleg remek.

(Hamvas a másnapról nem írt a somlói borok kapcsán. én se fogok. de nem volt egyszerű.)

korianderes újkrumpli-saláta

korianderes újkrumpli-saláta

hozzávalók

  • 25 dkg parázskrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma, aprózva
  • 2 szál újhagyma, a zölddel együtt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 ek citromos olívaolaj
  • 1/2 tk római kömény
  • 1/4 tk koriandermag
  • 1/4 tk borsikafű
  • 1/4 tk só

know-how

  1. egészen aprószemű krumplit használtam: átmostam, körömkefével kicsit megsikáltam és annyi vízben, ami épp ellepte őket, megfőztem.
  2. amíg főttek, a hagymákat feldaraboltam, a petrezselymet durvára vágtam.
  3. a római köményt és a koriandert mozsárban összetörtem, összekevertem a sóval, a borsikafűvel és az olajjal.
  4. a megfőtt krumplit minimál olajon átpirítottam, ráöntöttem az olajos fűszerkeveréket, lazán összeforgattam a hagymákkal. a petrezselymet a végén szórtam rá.
  5. bár sütöttem hozzá csirkét, simán elmegy magában is.

forrás

spicy new potato salad

spicy new potato salad