ő szintén

É: Brad Pitt szabad ember lesz. gudbáj, Balázs!
B: Jolie is, boccs.

gyors savanyított cékla

gyors savanyított cékla

hozzávalók

  • 12 dkg cékla (2 kis fej), nagyon vékonyra reszelve
  • 6 dkg vöröshagyma, egészen vékonyra szelve
  • 1 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 tk szemes bors
  • 1 tk mustármag
  • 2 szem kardamom
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor
  • 1.25 dl vörösborecet
  • 1.25 dl víz

know-how

  1. a céklát nagyon vékonyra reszeltem (tökgyalun), a hagymát szintén vékonyra szeleteltem - annyi vízben, ami épp ellepte őket 6-8 perc alatt puhára főztem.
  2. ezalatt a borecetet és a vizet a fűszerekkel, sóval, cukorral, fokhagymaszeletekkel felforraltam, aztán lassabb tűzön 5 percig bugyogtattam.
  3. a megfőtt céklát-hagymát leszűrtem, szétosztottam 2 kisebb üvegbe és felönöttem az ecetes lével. (bár nem az örökkévalóságnak készültek, azért csak sterilizáltam mind a két üveget.)
  4. megvártam, hogy elhűljenek, betettem a hűtőbe az üvegeket. állítólag 4 óra kell, hogy szépen összeérjenek az ízek és lehet is enni pl. mindenféle sült hússal.

forrás

beetroot pickle