Olga

mióta elolvastam, hogy “Minden korombeli embernek van legalább egy, de inkább több ismerőse, aki valahol harminc után rájön, hogy az egész eddigi karrierje egy tévedés, mert ő igazából kurvatehetséges FOTÓS.“, azóta valahogy nincs kedvem fényképezni.
bár lehet, hogy csak lecsúsztam kissé a Maslow-piramis tetejéről.
esetleg k sok a munka.
vagy csak még mindig nem szoktam meg, hogy nincs Írország többet és itt kell főzni, ha enni fényképezni akarok.

ui. nem volt még olyan blog, amit elejétől a végéig egyben olvastam el, vinnyogva röhögve. most már van. hadd gratuláljak, Olga.
és akkor most iderakok egy kissé túltolt tejberizst.

Torta di Riso alla Carrarina

krémes rizstorta

krémes rizstorta

Hozzávalók

  • 10 dkg tejberizs-rizs* (vagy rizottóhoz való)
  • 0.5 l tej
  • 14 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 1 narancs héja, reszelve
  • 0.6 dl rum - opcionális
  • 6 tojás

Know-how

  1. *az Aldiban vettem valamikor.
  2. a rizst cc. 4 dl forrásban levő vízbe szórtam, egy csipet sóval és 10 percig főztem (eddigre nagyjából az összes vizet magába is szívta), néhányszor megkeverve közben. amikor kész lett, félretettem.
  3. a tojásokat a cukorral, vaníliával, szesszel, narancshéjjal alaposan kikevertem.
  4. óvatosan hozzáöntöttem a felmelegített tejet (ami nem volt tűzforró, csak éppen meleg), folyamatosan keverve a tojást.
  5. ehhez a custard-alaphozadtam hozzá a megfőtt rizst.
  6. egy 23 cm átmérőjű kerámiatálat kivajaztam, megszórtam polentával és egy kis kristálycukorral - erre öntöttem rá a keveréket, próbálva a rizst egyenletesen eloszlatni az edény alján.
  7. megszórtam még egy marék áfonyával, mert épp volt még egy marék áfonyám - de ez egyáltalán nem kötelező.
  8. 175 fokos sütőben kezdtem sütni, de fél óránál már nagyon barnult a teteje, úgyhogy egyrészt befedtem alufóliával, másrészt mérsékeltem 150-re a hőfokot - így sült még 30 percet (szóval az összes sütési idő nálam 1 óra volt.)
  9. amikor késznek véltem, kitettem hűlni az erkélyre - szobahőmérsékleten ajánlják a fogyasztást, de mivel már 22.40 volt, ez másnapra maradt.
  10. szerintem elég jó kis cucc.
http://www.eztettem.hu/2017/05/kremes-rizstorta.html

Torta di Riso alla Carrarina

ui. a cukrot nagyon durván visszavágtam és mégy ÍGY IS tökédes – úgyhogy legközelebb 10 dkg cukrot teszek bele.

Torta di Riso alla Carrarina

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.