valószínű

az, hogy egy repülőút miatt 4-kor kell kelni hajnalban, előfordul.
az, hogy pont ezelőtt a 4-es kelés előtt van egy Nagyon Fontos Sörfesztivál, ami miatt éjfélkor dől be az ember az ágyba, azzal, hogy majd reggel bepakol, szintén.
az mondjuk már kevésbé valószínű, hogy elfelejt becsekkolni, de hát erre még mindig ott a repülőtér (ahol egyébként a repjegy árával ekvivalens összeg a becsekkolási díj – valamiből a wizzairnek is élni kell, értem én, de legalább olyan nőket ültetnének a pultba, akiknek van halvány fogalmuk az ügyfélkezelésről és a kommunikációról).
annak viszont, hogy a kontaktlencse-folyadék otthon maradjon, gyakorlatilag 0 az esélye.
de ha mégis bekövetkezne ez a sajnálatos esemény, még mindig ott a szemüveg, ami soha nem marad ki a csomagból.
vagy de.
olyankor, amikor a lencsefolyadék is ottmarad a konyhaasztalon, a szemüveg mellett.

ennyit a rutinról meg az évekről.

ez pedig egy fej karfiol részlete, a holland spár magazinja alapján, amit a fent említett úton gyűjtöttem be, csak hogy meglegyen az ív – és nagyon durva, de nem használtam a gúgöl transzlétört a fordításhoz. komolyan mondom, teljesen lenyűgöztem magam.

grilled cauliflower with couscous

grillezett karfiol kuszkusszal

grillezett karfiol kuszkusszal

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej karfiol
  • kuszkusz érzésre
  • 1 nagyon kis marék mazsola
  • 1-1 csokor menta és petrezselyemzöld
  • 2 dl joghurt
  • 0.5 tk koriander
  • 0.5 tk római kömény
  • 0.5 gránátalma magja

Know-how

  1. a karfiolt megmostam, egy nagyobb lábasban egy szűrőbetéten 8-10 perc alatt egészben megpároltam (mondjuk: ressre).
  2. a kicsit kihűlt karfiolt felszeleteltem (legalábbis ez volt a terv, de a képen látható szelet kivételével atomjaira hullott mindegyik szelet), a darabokat átkentem egy kis olajjal, sóztam, borsoztam és a grillsütőben pár perc alatt készre sütöttem.
  3. a kuszkuszt annyi forró vízzel öntöttem le, ami éppencsak ellepte - amikor a vizet magába szívta, kis olajat öntöttem rá és villával meglazítottam és belekevertem a mazsolát.
  4. a joghurtba belekevertem a megőrölt fűszereket és a nagyon apróra vágott zöldeket.
  5. tálalásnál a kuszkuszra ment a karfiol és a gránátalmamag. a joghurtot mellé adtam.
http://www.eztettem.hu/2017/06/grillezett-karfiol-kuszkusszal.html

a tányér Lantos Judit – szokás szerint.

grilled cauliflower w/ couscous

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.