Receptek, amikben van feta

vidámodjunk fel néha

PJ Balázs egyik igazi ír kollégája, akit 2 éve zártam a szívembe, amikor a helyi sörfesztiválon úgy berugott, ahogy csak az írek tudnak – miután behajtogattuk egy taxiba, még halálosan büszke voltam magamra, hogy e, én bezzeg milyen jól bírtam az estét – aztán másnap délután már hiába kerestem a kb. egyhetes gyönyörű és méregdrága lakatomat a bicikli körül – miután felocsúdtam a sokkból és gyalog elindultam a boltba, úgy 500 méterre a lakástól megtaláltam egy bokor alatt – gondolom, [ Tovább ]

majd legközelebb

lehet, hogy a következő szilveszter alkalmával mégsem megyünk ki a Lovira tulajdonképpen forralt borozni Lagzi Lajcsi kellemes bárzenei aláfestésével, aztán nem ugrunk be a Cuppcake-be egy pár popcake-re 2-3 pohár erre-arra, és nem megyünk el Peréhez se kosherit enni és meginni a 4., 5. pohár ezt meg azt. csak törjük a sósat a tévéhez. és amikor Böbe 10.04kor felcsönget értünk másnap, mert vár a hegy, nem teljesen indiszponált állapotban, egyszerre tányért keresve és tusolva és a hajnalban széthajigált ruhákat begyűjtve [ Tovább ]

répás kufta mentával és sajttal

nem szándékosan van ez csomó marokkói ihletettségű recept mostanában. próbálok ráhangolódni a karácsonyra – ahhoz meg kell a fahéj, mint egy falat kenyér. aztán a végén nem karácsony lesz belőle, csak tagine, vagy kufta (nyilván nem volt semmiféle tudás a fejemben erről a táplálékról ma reggelig, de aztán belefutottam a receptbe kipattantam az ágyból és sötétedésre kész is lett. ugyan Balázs nem volt képes különbséget tenni a múltkori lencsés répafasírt és a csodálatos, összetett ízvilágú kuftám közt. aztán el is [ Tovább ]

marokkói csirkeegytál

itt most megemlékezhetnék a marokkói konyha csudálatos mibenlétéről, a szukokról, a mentateáról, a ras-el-hanoutról, a Djemaa el Fnaról – de nem. amúgymeg: Marokkóban enni az egyik legkiválóbb dolog, amit ki tudok találni. Printmarokkói csirkeegytál Hozzávalók45 dkg csirkemell kockázva 1 szem paradicsom 10 dkg gyömbér 3 gerezd fokhagyma 1 ek kurkuma 2 ek barnacukor 2 ek vörösbor-ecet 1 tk római kömény – koriander – fahéj megőrölve 1 helyre kis sütőtök felkockázva (1 kg biztos volt, pucolatlanul, de nem mértem) 10 dkg [ Tovább ]

kincsek a Lidlből-sorozat: capunti

itt ez a sok jó szakácskönyv. oly jó őket lapozgatni és elképzelni, hogy akár már 6 óra múlva ehetnék is. de mire befejezem az álmodozást, általában már olyan éhes vagyok, hogy muszáj előszednem  a nem csúcsgasztronómia-stahlokat és csinálni valami ennivalót. gyorsan. mert az éhség nagy úr. így lett tegnap vacsorára capunti fetával, kaprival és olajbogyóval. a capunti jól kinéző durum, semmi egyéb. de ennyi éppen elég is volt a feta alá. Printcapunti fetával, kaprival és olajbogyóval Hozzávalók12.5 dkg feta (vagy [ Tovább ]