Éljünk úgy ma, mint a növények!
nagyanyám kapros túrósát kerestem, de végül Zsuzsi lepénye lett - nem hamar, de nagyon jó.
nagyanyám kapros túrósát kerestem, de végül Zsuzsi lepénye lett - nem hamar, de nagyon jó.
35 fokra való uborkaleves.
pont ilyen időjárásra optimalizált túrós, cukkinis muffin.
az időbefektetés-íz koordinátarendszerben ez egy kimondottan nagyon jól teljesítő kukorica (és a többi) saláta, pl. grillezett csirke mellé.
kánikula-leves joghurtból, bulgurból és csicseriborsóból.
krumplisaláta, de van benne bab is. meg édeskömény. és uborka. plusz egy fűszeres joghurtos öntet.
olyan jó, mint amilyen zöld: újabb nagyon gyors salátaebéd.
egy újabb céklaleves, elég egyszerű, de van benne római kömény, mert anélkül szerintem a cékla csak hiábavalóság.
még nyáron csináltam, de végül is jön a céklaszezon mindjárt - melegen meg simán elmegy majd őszi levesnek.
az üvegbe összekészített salátának nagy előnye a könnyű szállíthatósága, a roppant variabilitása és az előre elkészíthetősége. nagyjából ezért csináltam üvegbe töltött salátát. meg mert azt gondoltam, hogy jól fog mutatni a képeken.
egy jó kis saláta, tortillába tekerve, hogy kézzel is meg lehessen enni. extra jóság benne, hogy gyakorlatilag bármit bele lehet hajigálni, ami épp otthon van elfekvőben. ami viszont kötelező bele, az a tahini - de abból meg egyébként is érdemes egy üveggel tartani, csak mert bámulatos ízvarázsló ő.
újabb 20 perces ebéd (kuszkusszal még annyi sem), számos variálási lehetőséggel: a hal, a fűszernövény és az aszalványok típusa is tetszőlegesen variálható. hidegen is finom, úgyhogy akár előre is elkészíthető.
a finn tejszínes halleves minimális hozzávalóból igazi komfort food - némileg magyarosítva: lazac helyett busából.