Receptek, amikben van rák

horror

– I’d like 30 dkg.s prawns, please! – ??? – prawn! – you mean shrimp, my dear? – [oó, wtf? Jamie barátom prawn-t rendelt] – from that one [mutogatás a prawn táblára]. – shrimp. and how many? – 30 dkg.s – 300 g.s? – all right [jól van, legyen 300 g, meg shrimp, ne ezen vesszünk össze.] a 30 dkg shrimppel hazaszáguldottam és fényt derítettem arra, hogy mi a különbség a rák és a rák közt (összegezném: a lábuk hossza, [ Tovább ]

oyster szószt mindenkinek!

avagy: egy vödör rizs brokkolival és garnélával magányos szombati ebédekre… …amikor az ember saját tesvíre sem hajlandó kimozdulni, még akkor se, ha enni kapna. pedig a gourman tesvír nyilván tudta volna, hogy kell a garnélákat evésre alkalmas állapotba hozni anélkül, hogy úgy nézzek ki az ebédlőasztalnál, mint egy malac. továbbá az olyan étekek, amik csak nyomokban akár, garnélát tartalmaznak, a kimondott slow-food kategóriába tartoznak. annyira éhes voltam – mint általában, amikor du. 4kor eszem először -, hogy a végén feladtam, [ Tovább ]

Chili&Vanilia-sorozat: krémleves édesköményből, garnélával

a hűtő tele van olyan dolgokkal, amiket már tegnapelőtt meg kellett volna csinálnom. dehát tegnapelőtt én menzán ettem 520ér’ (húst krumplival). este meg nincs fény a fényképezéshez. amúgy meg tanulnom kell, nem érek rá. viszont a hűtő tele van olyan dolgokkal, amiket már tegnapelőtt meg kellett volna csinálnom. de 6kor tényleg elkezedem, mostmár. addig nem kezdek el filmet nézni fekszek le, amíg az örökbefogadást és a veszélyeztetést nem tanulom meg. Printédeskömény krémleves garnélával Hozzávalók1 édesköménygumó vékonyra szelve 1 krumpli apróra [ Tovább ]

rákcurry mert nagyon fancy estém volt

…egy igazán remek helyen eltöltött remek nap után. én így szeretlek magyar egészségügy. na de aztán jutalomképp beengedtem magam a Szép Kis India-ba, ahol egy mozdulattal tettem magamévá egy csokor koriandert 600ér’ és a következő évszázadra elegendő garam masalát (ami nyilván 1 hónap múlva már elveszti az összes aromát magából). és mindezt ezért: Printrákcurry mert nagyon fancy estém volt Hozzávalók125 g rák (fagyasztott) 1/2 fej hagyma 1 kk vöröscurry-paszta (Pere, figy, ezt pl mindig tartok itthon, just in case :)) [ Tovább ]