Receptek, amikben van uborka

itthon annyira nem elviselhetetlen a hőség, mint otthon a 4.en a lapostető alatt, ahol valószínűleg már nem leszek ilyen lelkes, amikor ebédcsinálásról van szó. itthon még futni is elmegyek esténként a gátra, bár tegnap este már meglehetőst leizzadtam, mire végeztem az adaggal. de édesapám jött velem biciklivel, szórakoztatott mindenféle történettel (időnként ugyan próbált demoralizálni: “ülj fel, fiam, viszlek egy kicsit” – amin nyilván muszáj röhögni, de 7 km.nél már ez nem olyan triviális tevékenység) aztán a biciklivázon hazafuvarozott, és minden [ Tovább ]

rostot enni nem kell félnetek jó lesz

volt egy adag bambuszcsíra elfekvőben a hűtőben, mert nálam mindig van valami elfekvőben – értsd: 1 hete érintetlenül heverve valahol, 16 perccel a szavatosság vége előtt megtalálva. gondoltam, ehun e ez a remekjó kis salátarecept, megcsinálom. beáztattam a beázatni valókat, megnéztünk 2 rész Terápiát, alvás, ébredni próbálás – csodálkozás a nagy setétség miatt, de a problémán gyors túllépés, félig csukott szemmel kávéfőzés – miért van még mindig ilyen rohadt sötét? – rádió bekapcsol. hírek. 7 óra. MIVAN???????? 7?! (az atomóra [ Tovább ]

Chili&Vanilia-sorozat: sokízű párolt hal w/ bok choy (is)

az Ázsia Centerben van egy zseniális zöldséges, a Culinarishoz képest (de még a Szép Kis Indiához képest is) töredékáron lehet beszerezni nála mindenféle ázsiai hozzávalót. ha épp jó kedve van a kiscsávónak, nagyon készségesen magyarázza el, hogy mi mire jó és hogy készíti el az anyukája. ma tehát jó idő, kicsit másnap, mozgásigény, táskavásárlási kedv => ÁC. fél óra alatt kint voltam. táska nem lett, vízispenót, bok choy, bambuszrügy, gőzgombóc-por (bocs) meg ilyesféle csupa hasznos dolog igen. bok choy know-how [ Tovább ]