home-made körömvirágkrém

újabb kence Vikinek.
mert a múltkori kence, ami engem impregnált, neki belediffundált a bőrébe. szerintem száraz a bőre.

a láthatatlan lényeg: oldott körömvirág
know-how:
  • 1 dl kókuszvaj (ami szobahőmérsékleten teljesen szilárd, ugye, úgyhogy kanállal tettem kábéra a jénaiba, és amikor felolvadt, lemértem)
  • 15 g körömvirág
  • 30 csepp búzacsíra-olaj (az E-vitaminját gondoltam tartósítónak, bár a teljesen zsír-krémekbe nem kell tartósító, mert nem romlékonyak – annyira)
  • 4 g kakaóvaj
  • 10 ml jojobaolaj
  • 10 ml mandulaolaj
  • 3 g méhviasz

vízfürdő felett egy órán keresztül melegítettem a kókuszolajba szórt körömvirágot (bm növényi olaj jó), aztán leszűrtem. így pont 1/2 dl körömvirág-olaj maradt, ebbe tettem bele minden egyebet. felolvadás után 5 perc kevergetés, dobozolás, mélyhűtés. olyan ganache állagú lett, ami nem annyira krém még, úgyh visszatettem újabb 10 percre mélyhűlni.
tökély.
rendkívül büszke vagyok magamra.
(reggel azzal a rémületes gondolattal ébredtem, hogy jézusisten, a kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd, és akkor krémként is az lesz, különösen, hogy még beletettem a méhviaszt is, a biztonság kedvéért – kirohantam a konyhába: és tényleg. a tökéletes kenyőcs átalakult betonná. ó! — semmi pánik. mély levegő. újraolvaszt. beletesz 20 ml egyéb olajat. és most vár. — ápdét: így már oké. legközelebb nem teszek bele méhviaszt. hülyeÉci.)
ennek a krémnek nagyon durván jónak kell lennie: a búzacsíra-olaj “karbantartja a kötőszöveteket, a bőr sima és rugalmas lesz tőle, valamint serkenti a sejtek megújulását”, a kókuszolaj leszakvizsgázni nem fog helyettem, de amúgy mindenre jó – többek közt kívülről és belülről hidratálja a bőrt (egyszerre, természetesen), tele van antioxidánssal, ami gátolja a szabadgyök-képződést, így késlelteti az öregedést és a többi, és a többi… (kicsit szkeptikus vagyok, az összes fellelhető info kokuszolaj.hu/.net/.com, ill. uezek kokuszzsir, -vaj előtagú oldalakon van, amik egymásra licitálnak árban, és mindegyiktől és csak tőle kaphatsz IGAZI kókuszzsírt.) és a főszereplőnk: a körömvirág, ami Maria Treben anyánk szerint “igen gyorsan segít a kenőcs a vénagyulladás, gyógyulni nem akaró visszérfekély, sipoly, égési seb és fagyás esetén. (…) …kitűnő segítség lábgombásodás ellen.”
na.
kalandra fel!

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.