mindenkinek, aki szereti:

ma este 18.43-kor az agyam elkezdte kilökni a gyermekvédelmi tartalmakat.

ő még nem tudja, amit én igen: az alapellátást ma mindenképp abszolválni kell - még ha a hatósági eljárásokból ebben a pillanatban egy értelmes mondatot se tudnék kinyökögni fővesztés terhe mellett se.

már nincs időm üresjáratokra, úgyhogy vm nagyon rapid táplálékot kellett összeraknom abból, ami volt itthon. szóval hagymát nem tettem bele.

és az evőpálcikás fényképezkedés volt a pihenés: tessék megpróbálni közgyűrűt forgatni, állványra nagyon figyelni, jobb kézzel hitelesen pálcikát fogni, szóját nem leejteni ÉS bal kézzel exponálni. ilyen a kikapcsolódás 3 nappal szakvizsga előtt. bár lehet, h a Pipét kellene lazítónak bevetni.

...avagy szójás tofusaláta főtt tojással

szójás tofusaláta főtt tojással

szójás tofusaláta főtt tojással

hozzávalók

  • 15 dkg natúr tofu apróra kockázva
  • 5 dkg laskagomba vékonyra szelve
  • 2 ek szójaszósz (sós)
  • 1 tk fokhagymapaszta
  • 2 cm gyömbér vékonyra szelve
  • 1 ek halszósz
  • 1 ek méz
  • 1 púpos ek szezámmag
  • saláta (madársaláta és rukkola most, de ha az ázsiai vonalhoz ragaszkodnék - és ráértem volna boltozni - kínai kel jobb lett volna) + némi uborka zsülienreszelőn átküldve
  • 1 főtt tojás

know-how

  1. az adatok tájékoztató jellegűek és 1 személyre szólnak.
  2. kevés olajon átpirítottam a fokhagymapasztát és a gyömbért.
  3. rátettem a tofut és a gombát - eredetileg addig akartam sütni, amíg színt nem kap a tofu, de mivel ez hosszabb ideig nem következett be, ezért már előtte ráöntöttem a szójaszószt és a halszószt (mind a 2 durván sós, ezért nincs egyáltalán külső sózás a salátában), a mézet és a szezámmagot.
  4. felére sűrítettem a szószokat (1 perc), ráhalmoztam a salátalevelekre, tojás rátesz, fénykép, evés.