kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben

avagy anya húslevesét többet nem ***om el citromhéjjal.

tegnap DóraFeri volt a vacsora-soros. zseniális hamburgert csináltak hallal és lencsével. majd valamikor reprodukálom a halas fasírtot, mert nem emlékszem, hogy ettem-e már valaha ennyire nagyon k jót.

ennek a mai leveshez annyi köze van, hogy szemben ültem azzal a könyvespolccal, amin a szakácskönyveik vannak és ott volt a Casa Moro is, ami nálam is itt van, és ha már igen, akkor ma végiglapoztam, hátha.

és lőn: erőleves csirkegolyókkal. mivel nem volt csicseriborsó-lisztem, a csicseriborsót magát használtam sűrítőnek.

anya fagyasztott le nekem húslevest, azt rontottam el 1 kk szárított citromhéjjal és 1 ek limelével. ráadásul összekevertem a fagyasztott korianderemet a petrezselyemmel - ződ ződ. de azért a levest tovább már igazán nem kellett volna rontani.

viszont a golyók egyszerűen zseniálisak. csak kicsit munkás a formázásuk.

kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben

kardamomos csirkegolyók csicseriborsóval, erőlevesben

hozzávalók

  • 35 dkg csirkemell
  • 20 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 10 szem egész zöld kardamom, megőrölve
  • 2 tk medvehagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
  • 2 tojás enyhén felverve

know-how

  1. az összes hozzávalót a robotgéppel összedolgoztattam.
  2. egy darab sütőpapírra lisztet szórtam, ebbe forgattam bele a mogyorónyi golyókat.
  3. ebből a mennyiségből min. 60 golyó lesz. kicsit túlreagáltam a 8 dl leveshez, de legalább volt élvezetes rész is benne.
  4. a golyókat a levesben főztem meg, pár perc alatt kész.
  5. ps: a maradékot ma minimál olajban kisütöttem. jobb mint főve. salátával.