kalandra fel!

avagy ír csirke olaszul (chicken cacciatore)

a kissé hosszúra nyúlt főzéstelen időszaknak egy one-way repjegy vetetett hatékonyan véget - itt meleg nincs, konyha van, időm van, a legnagyobb rajongóm helyben, felszerelés és a fűszerarzenál hamarosan érkezik - főzés reloaded.

csirke cacciatore

csirke cacciatore

hozzávalók

  • 1/2 kg csirkemell
  • 2 doboz koktélparadicsom-konzerv (400 g/doboz)
  • 4 ek mascarpone
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
  • olaj
  • 6-7 nagy levél bazsalikom
  • só, bors
  • főtt tészta

know-how

  1. a felaprított hagymákat az olajon megdinszteltem (csak addig, hogy ne kapjon színt), ráborítottam a paradicsomkonzerveket és 15 percig hagytam középhőfokon rotyogni.
  2. ezen időintervallum pont elég volt a csirkék átsütéséhez (hosszában feleztem, egyrészt mert tök jó az új kés, másrészt meg vastagnak találtam a gyors átsütéshez őket).
  3. a 15 perc leteltével a paradicsomos szószhoz hozzákevertem a mascarponét, sóztam, borsoztam és beletépkedtem a bazsalikomleveleket.
  4. ezzel a szósszal leöntöttem a csirkeszeleteket, és 20 percig sütöttem. 170 fok, légkeverés.
  5. amíg sült, megfőztem hozzá a tésztát - gyakorlatilag tökmindegy, mifélét; a nem sima felületűek tán azért jobbak, mert meg bír bennük ülni a szósz.