elmélkedések egy tepsi majdnemjó zöldséges izé mellett

volt  idő, amikor megtaláltam a számomra értelmes funkcióját a népszerű közösségi oldalnak: lett egy új RSSem meg egy másik delicious-öm, azokra a tartalmakra szűrve, amik tényleg érdekelnek.
aztán lett eztettem, az ő kis saját oldalával, egy ideig ész nélküli, aztán törölt az ő kis kedvenceivel, akik közt vannak olyanok, akik az én perszonálkedvenceim is, de a többség azért nem. eldőlt: az eztettem-világot tudatosan szétválasztom a sajátomtól.
az eztettem híreire is rendszeresen ránéztem, képben voltam, de tény, nem nyomogattam kényszeresen a lájkokat és nem írkáltam hűhákat, ha nem volt miért. aztán kezdtek eltűnni a hírek (nyilván kell a pénz fészbukéknak, bár most tépik fel az árfolyamot rendesen), volt, hogy már egész nap csak egyet láttam. kis nyomozást követően világosság gyúlt elmémben: ja, ha én lájkolok, akkor beállíthatom, hogy kinek jelenjenek meg a hírei az én híreim közt – az eztettem, mint oldal esetében ez az opció nincs. és mivel az én privát világom továbbra sem lesz egyenlő az eztettem univerzummal, le fogok maradni mindenféle fasza kis nyereményjátékról és a 758. karácsonyi kekszről. hahaha. (nyertem múltkor vm kötényt, egy hónapja nem jött meg, ráadásul a nyeremény közvetítője olyan hangot ütött meg érdeklődésemre a válaszában, hogy arra a szintre nem tudtam lesüllyedni…)
this is the end of a beautiful friendship.

zöldségkenyér

nem lett túl tökéletes ez a dolog.
de a koncepció annyira jó, hogy megéri elgondolkodni, hogy mégis mi a fene tartaná össze az egészet.
vagy: nem kell összetartani, kanállal kell enni a tepsiből. (hidegen kicsit javult a helyzet, de vendégek előtt továbbra sem ezzel akarnék villogni.)

zöldségkenyér

zöldségkenyér

Hozzávalók

  • 60 dkg sütőtök (fél db - bruttó súly) kockázva
  • 9 dkg brokkoliszár szeletelve
  • 10 dkg cukkini (egy fél)
  • 24 dkg csicseriborsó (1 konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
  • 12 dkg 3 napos kenyér felkockázva
  • 25 dkg sült paprika (lidl) felkockázva
  • 1-1 ek friss bazsalikom és kakukkfű aprítva
  • 1 ek magos mustár
  • reszelt szerecsendió
  • 5 dkg magozott olajbogyó aprítva
  • 7.5 dkg napraforgó- és tökmag pirítva
  • 15 dkg akármilyen natúr krémsajt

Know-how

  1. a sütőtök-kockákat megsütöttem.a hagymákat megdinszteltem, kicsit a darabolt brokkoliszárat is hozzátettem (de nem puhultak meg).
  2. a kenyérkockákat a csicseriborsóval, cukkinivel, brokkoliszárral és a megdinsztelt hagymákkal kicsit (tényleg kicsit, nem massza a cél) összedaráltam a szuperaprítóval.
  3. ehhez a darálékhoz ment a kész tök, a sült paprika, az olajbogyó, a mustár, a pirított magok 2/3a és a fűszerek. fakanállal összedolgoztam. (közben erősen gondolkoztam, hogy mi a fene fogja összetartani az egészet. UPDATE: a semmi nem bizonyult tartós kötőerőnek.)
  4. a kenyérsütő tepsimet kipapíroztam, az alját megszórtam a maradék magokkal és rásimítottam a keverék felét.
  5. középre kentem a krémsajtot, úgy, hogy a széleknél mindenhol maradt egy ujjnyi sáv. erre került a maradék keverék, amit kicsit meglapogattam.
  6. 190 fok, 40 perc.
  7. az ízével semmi baj.

forrás: delicious. 2012/12.

https://www.eztettem.hu/2012/12/elmelkedesek-egy-tepsi-majdnemjo-zoldseges-ize-mellett.html

6 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Éci

    ez a Feriéké lesz, mi majd hozatunk sültkóbászt a Kispiacból 🙂 látom, meglátogattad a foodshowt – ‘sztán jó volt-e?

    Válasz
  2. Anonymous

    voltak érdekes és jó kaják,bár kicsit gáz,hogy az elszívást nem tudják megoldani,így mindenki olajszagú lett,no meg némelyek kicsit elszálltak az árakkal

    Válasz
    1. Éci

      oó, ha már te észreveszed az árak, akkor azok nagyon el lehettek szállva – de tekintve, h a magyar gasztrobloguniverzum tele séfekkel, akik csillagokat látnak a maguk körül, ez annyira nem meglepő 😀

      Válasz

Leave a Reply to Muskátli Büfé Cancel reply

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.