esküvős

a hétvégi NóriAndris esküvés tele volt tanulságokkal, amiket le is vontam volna promt, de időmből nem futotta, mert vagy ugráltam a csiniruhához egyáltalán nem illő módon, vagy időnként ezt a tevékenységemet megszakítva (és a szintén csinos cipőmet visszahúzva) visszasetyegtem a koktélpulthoz kipróbálni valami újat ugyanabból, illetőleg kényszeresen fényképeztem, az alkoholszinttel egyenes arányban növekvő ISOval - ennek eredményeképp kb. 8ra már mindenki meg volt győződve, hogy én vagyok a hivatalos fotográfus, amin az ingujjra vetkezett és parketten búgócsigát játszó igazi fotóst elnézve még én se csodálkoztam - szó se, akkorra már viszonylag kevés dolog tűnt extrémnek számomra.

amikor másnap reggel az almádi állomáson örültem a muskátliknak erősen küzdöttem a túlélésért, azt azért megállapítottam, hogy a koktélpult veszélyes dolog.

padlizsánkrém tahinivel

padlizsánkrém tahinivel

hozzávalók

  • 1 nagy padlizsán, sütve
  • 7 dkg tahinipaszta
  • 4 ek víz
  • 1 ek cukor
  • 1 ek citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve
  • 3 ek petrezselyemzöld
  • 18 dkg uborka, apróra kockázva
  • 3 koktélparadicsom (opcionális)
  • só, bors

know-how

  1. a megsült padlizsán húsát kikapartam. a paradicsom és az uborka kivételével minden hozzávalót pürésítettem a botmixerrel, hozzákevertem az uborkakockákat, sóztam, borsoztam. a paradicsomot csak a tetejére tettem.
  2. a képen csak a kép kedvéért tettem zsömlébe, igaziból nagyon sok saláta volt hozzá, sajtok, 2 bazi nagy szelet füstölt sonka és egy csomó tortillalap.

roasted aubergine with tahini