a termékfotózás veszélyei

a termékfotózás akár még szórakoztató meg kreátív folyamat is lehet, amennyiben egy, azaz egy termékről kell reklámfotót készíteni. de van az az eset, amikor 14 tökegyforma, csak színben/mintában eltérő darabról kell fotó a boltba, a fészbukra, meg még 20 csak úgy, mert végig nem éreztem, hogy megvan A kép. aztán a saját szórakoztatásomra kitalálom, hogy legyen eper a menta mellett, mert egyrészt szezonja van, másrészt illik színben. leugrok a fotóállásból, hogy elrohanjak a hűtőhöz a célgyümölcsért, útközben nehezítésnek teljes szobányi szélességben elterül egy elképesztően rusnya dohányzóasztal, de hát együtt élünk már 13 hónapja, eddig nem volt egymással problémánk. hogy miért pont ma ugrott neki izomból a térdkalácsomnak sarokkal, azt nem tudom. de megtette. még lendületből eljutottam a hűtőig, de ott már leültem kicsinyt. először csak a zsibbadás volt, meg hogy k.ra fáj. de nem gond, vizes ruha, gyors elmúlik. rá se néztem. amikor ülés helyett már fetrengtem, meg folyt a könny a szememből, gondoltam, ránézek, hogy most mi. akkor kicsit majdnem elájultam. azóta a sokk elmúlt, a fájás nem, és már nem hajlik. de a termékfotók fél lábon is elkészültek.

ápdét: már újra tudok futni, ne aggódj, anya.

nameko mushrooms

puliszka gombával

puliszka gombával

elvileg 2 főre, gyakorlatilag inkább 1 adag

hozzávalók

  • a puliszkához:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 5 dl zöldség alaplé
  • 3 dkg vaj
  • só, bors
  • a gombához
  • 15 dkg nettó súlyú bármilyen gomba (én most üveges nameko-t használtam)
  • 1/2 tk tárkony
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek petrezselyemzöld, aprítva
  • és még
  • 10 dkg sajt reszelve (cheddar, de taleggio kellett volna)

know-how

  1. a gombát, mivelhogy üveges volt, csak lemostam, lecsöpögtettem és kevés olajon kicsit megpirítottam. egy idő után hozzáadtam a felszelt fokhagymát és a fűszereket, sóztam, borsoztam, félretettem.
  2. a puliszkához (vagy polentához, kinek mi) a forrásban lévő alaplébe beleszórtam a kukoricadarát, közben folyamatosan kevertem. a művelet befejeztével a legkisebb fokozaton főztem, legalább 30 percig, de amúgy 40-50 percet írnak általában. közben fakanállal időről időre keverni kellett.
  3. akkor van kész, "mikor a massza kompakt-krémessé válik, s elválik az edény aljától" (MBTBD).
  4. ekkor kevertem bele a vajat (nekem ettől lett igazán krémes). (sózni nem sóztam az alaplé miatt, ha sima vízzel készül, akkor nem árt.)
  5. a kész puliszkát egy darab sütőpapíron elegyengettem, megszórtam a sajttal és a sütőben pár perc alatt szép barnára grilleztem.
  6. ráhalmoztam a gombát és tkp. kész.

forrás: Ottolenghi - Plenty

puliszka