csak a piknik

(az alant következőket már megírtam vagy 3 hete, csak lusta voltam a képeket megszerkeszteni.)

Segal Viktor új könyve igazán kiválóan kivitelezett marketing-kampányának hála piknik-hangulatban töltöm a napjaimat úgy másfél hónapja (bár sikerült lebeszélni magamat a könyv  megrendeléséről a szülői házba egyenest - a cuki kis ajándék ezazok ellenére is, amit mellékeltek volna a könyvhöz -, mivel még csak tervben sem volt semmiféle hazamenés, a szüleimet meg kevéssé érdekli Segal Viktor Piknikje). na most: ebben az országban 10 évente egyszer van piknikidő, de az elmúlt július elején, úgyhogy az alant következő darab (egyébként a women's weekly picnic c. kiadványából, már csak hogy a piknik-vonalról ne szakadjak le) egy szokásos, nyálkás, gusztustalan délután sült meg, ugyan piknik-hangulatom nem volt, de édességet akartam magamba tömni. és véletlenül volt egy füge meg egy kis kéksajt a képekhez (<- csúsztatás).

(a damper egy ikonikus ausztrál kenyérféle, liszt, víz, néha tej hozzáadásával készült, jellemzően szabadtűzön.)

fügés-mézes damper

fügés-mézes damper

hozzávalók

  • 22.5 dkg liszt + 1 ek a végén a szóráshoz
  • 2.5 dkg vaj
  • 1.8 dl író
  • 4 szem szárított füge,apróra kockázva
  • 1 ek méz
  • 1 zacskó sütőpor

know-how

  1. a vajat elmorzsoltam a liszttel.
  2. beleszórtam a fügét.
  3. az írót összekevertem a mézzel és összedolgoztam a liszttel.
  4. az összeállított tésztából egy 8*24 cm-es hasábot formáztam, bevagdostam a tetejét, megszórtam liszttel.
  5. 10 percig 200 fokon sült, aztán lejjebb tekertem 175 fokra és tovább sütöttem kb. 10 percig.
  6. langyosan, sajttal, fügével.

honey and fig damper

honey and fig damper

honey and fig damper