tegnap elmentem megnézni az ifjú Mohát (nagyon addiktív gyerek, kissé ugyan sokat alszik, bár mondják, hogy ez egy hónap körül így normális), akinek az apja egyáltalán nem értékelte, hogy sziporkázó személyem maga jelent meg hajlékukban, hogy a gyermeket megcsodálja, és egész este a rohadt komatállal vegzált (és vízzeI itatott, na de ez mindegy is).
aztán ma kitaláltam, hogy milyen jó lesz krumplifőzeléket enni fasírttal meg édesanyámmal a Bosnyákon az egyik kifőzdében. de a Bosnyákon nem volt nyitott kifőzde. értelemszerűen krumplifőzelék se.
úgyhogy vettem 1 kiló lecsópaprikát, hogy akkor majd lecsót főzök, mielőtt éhen veszek.
ebből a gondolatból meg 40 dkg darált húsból lett végül majdnem quesadilla, de aztán inkább valami fűszeres darált hús pitában, amit most szépen elszállítok a Moha-családnak. mert ismét rájöttem, hogy nem szeretem a marhahúst.
ps. ez a kaja egyáltalán nem való komatálba, csóri Virág csak megkóstolni tudta – a szerző könyörögve kér mindenkit, NE ezzel örvendeztessék meg a frissgyerekes anyukákat – a ded kizárt, hogy értékelné a római köményt és a csilit.
Hozzávalók
- 40 dkg darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 papardicsom, kockázva
- 1/2 tk római kömény
- 1/2 tk oregánó
- 1 babérlevél
- 1/2 csilipaprika (én most ilyet: Finger Hot Chili Pepper --- a Carolina Reaper 1.569.383 - 2.200.000 Scoville-értékének az elgondolásához azért kevés vagyok; ez a csilicske 20-30.000-et tud)
- 1 tk só
- olaj
- 1/2 fej lilahagyma, nagyon apróra kockázva
- 3-4 ek ananász (konzerv), nagyon apróra kovkázva
- 1/2 kápiapaprika, szintén kockázva
- ízlés szerint csilipaprika
- 1 ek petrezselyemzöld, nagyon apróra vágva
- só
- kevés citromlé
- fejenként 2 pita
- meg egy marék bm salátakeverék
Know-how
- a hagymát megdinszteltem, majd a vékonyra szelt fokhagymával is kavartam még kicsit.
- rászórtam a húst, sóztam, fűszereztem, és vagy 5-6 percig sütöttem.
- eztán ment hozzá a kockázott paradicsom, lefedtem és hagytam párolódni.
- amikor késznek ítéltem, levettem a fedőt és kicsit elpárologtattam a nedvességet róla.
- mindeközben a salsához felkockáztam mindent, összekevertem a mindent, sóztam, citromleveztem.
- a pitákat a zacskón levő utasítás szerint megpirítottam, beletettem mindbe egy-egy marék salátát, rá a húst, végül a salsát.
- fincsi volt, csak kár, hogy nem szeretem a marhahúst.
nekem ízlett, és ilyeténképpen (“csóri Virág nem ehetett belőle”) jól is laktam vele.
naccerű 🙂 akkor legközelebb tán már sör is lesz 😀
azért hozzáteszem megkóstoltam és kizárólag a gyerekre való tekintettel nem kóstoltam tovább egy-két falatnál, nem volt könnyű 🙂