flow

50-60 vadidegen elé kiállni egy értekezlet 2. órájában és közölni velük, hogy azért jöttem, hogy megtartsam életük 178. tűz- és munkavédelmi oktatását, nem túl hálás feladat.

aztán a "vigyázzanak magukra" zárás után állni a tapsviharban (!!!) (újra leírom: éves ismétlő tűz- és munkavédelmi oktatást tartottam), az nem simán durva, az flow.

ebbe az egész hetes áramlásba csatlakozott be Pere egy kiló krumplival, hogy akkor főzzünk krumplifőzeléket (a főzelékes atyaúristennek nagy rajongói vagyunk mind a ketten, de néha akkora kapitális baromságokat nyilatkoztat ki, hogy felvinnyogok tőle - pl. a krumplifőzelék (burgonya)keményítővel történő sűrítése kicsit overkillnek tűnt).

amíg Pere megcsinálta a főzeléket, én

  1. elreszeltem az ujjamat (durván),
  2. csináltam egy quinoafasírtot a főzelékhez,
  3. aztán másodfokúan összeégettem magam egy neszkafé csinálása közben.

egyébként minden állatjó volt.

pedig még húst se raktunk bele.

zöldséges quinoafasírt

zöldséges quinoafasírt

hozzávalók

  • (a hozzávalók cupban vannak, bocs, nem tudtam egyszerre mértéket váltani és Pere biciklitúrájának a részleteire is figyelni)
  • 1 cup quinoa
  • 2 ek lenmagpehely 6 ek vízbe beáztatva
  • 1 cup mélyhűtőtt spenót (kiengedve)
  • 1/2 cup zabpehelyliszt (zabpehely ledarálva, ha nincs konkrét zpl.)
  • 1 cup krumpli, nyersen, lereszelve (2 kisebb szem)
  • 1/4 cup aszalt paradicsom (ezt legközelebb kihagynám)
  • 1/4 cup napraforgómag
  • 1/4 cup bazsalikomlevél, apróra metélve
  • 2 tk hagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 ek tahini paszta
  • 1 1/2 tk szárított oregánó
  • 1 1/2 tk vörösborecet
  • 1/2 tk só
  • 3 ek liszt

know-how

  1. megfőztem a quinoát.
  2. a lenmagpelyhet összekevertem a 6 ek vízzel, és 5 percig állni hagytam.
  3. a főtt és kissé kihűlt quinoát összekevertem az összes többi hozzávalóval (a beáztatott lenmagpehellyel együtt), és annyi lisztet szórtam hozzá, hogy egy elég lágy, de már formázható masszát kapjak.
  4. a masszából nedves kézzel guszta fasírtokat csináltam.
  5. 175 fokon (légkeveréssel) 17-20 percig sütöttem az egyik oldalát, aztán megfordítottam, és a másik oldalt is sütöttem kb. 10 percig.
  6. kicsit hűlni hagytam, aztán nagyon sokat megettünk belőle a krumplifőzelékhez, ami csak azért volt hiba, mert hidegen (félnaposan) sokkal-sokkal finomabb volt.

forrás

quinoa cake