más tollával

ha valmi igazán jó dolgot kellene kiemelnem életem első műtéti beavatkozásának történetéből, az a kórház utáni első mérlegre állás lenne, és utána az a 2 nap, amíg teljes nyugalommal tömtem magamba rengetegsok kalóriát sütemény alakban.
csakhát volt előtte 2 hét rettegés, utána meg 2 olyan nap, amit nem csinálnék újra még a  -2 kilóért sem.

ez pedig az egyik gyógysüti, amit anya sütött nekem.

angel cake

püspökkenyér tojásfehérjéből

püspökkenyér tojásfehérjéből

Hozzávalók

  • 3 tojásfehérje
  • 9 dkg porcukor
  • 1/4 zacskó sütőpor
  • 6 dkg liszt
  • 1 citrom leve és a héja reszelve
  • mogyoró, dió ízlés szerint - opcionális
  • csoki ízlés szerint - opcionális
  • aszalt gyümölcsök ízlés szerint - opcionális

Know-how

  1. a tojásfehérjéket kemény habbá vertem a porcukorral.
  2. a kemény habba óvatosan belekvertem a sütőporral elkevert lisztet, a citromlevet és a citromhéjat.
  3. idáig tart az eredeti recept, innen lehet belekeverni bármit: darabolt diót, -mogyorót, apróra vágott aszalványokat, csokit reszelve.
  4. sütőpapírral bélelt sütőformában (kenyérsütő formában, őzgerincben) 165 fokon 40 percig sütjük (világosbarna lesz, ha kész).
https://www.eztettem.hu/2015/05/puspokkenyer-tojasfeherjebol.html

egg white cake

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.