hát így

olyan egyhangúan élek mostanában – gondolta Éci, és kiszedte a 3. spár gazdaságos szilvás gombócot a főzővízből. aztán visszaült a gépéhez és amíg begépelt 2 ímélt, aktív szenet csinált a gombócfedő morzsának szánt kukoricadarából.
hát így.

Muhallabieh (milk pudding)

Muhallabieh (tejpuding)

Muhallabieh (tejpuding)

Hozzávalók

  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 l tej
  • 2 dl víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek pisztácia, durvára aprítva
  • 2 ek kókuszreszelék

Know-how

  1. a kukaoricakeményítőt 1 dl tejjel csomómentesre kavartam.
  2. a maradék tejet a vízzel és a cukorral addig melegítettem, amíg a cukor felolvadt és gyöngyözve forrni kezdett. ekkor kevertem hozzá a keményítőpasztát.
  3. a pudingsűrűség eléréséig közepes lángon kavargattam (nagyon gyorsan beáll ez az állapot).
  4. kis tálakba porcióztam és kihűtöttem.
  5. a kihűlt pudingok tetejét megszórtam a kókusszal és a pisztáciával.
  6. volt itthon Befőzök-ös diószirup, azt is öntöttem rá. minden a helyén volt.

forrás: Ottolenghi - Jerusalem

https://www.eztettem.hu/2016/02/tejpuding.html

Muhallabieh (milk pudding)

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.