Receptek, amikben van avokádó

tempeh

annak idején, amikor először ettem tempehet, a leghalványabb fogalmam sem volt róla, hogy mit eszek. (egészen biztos csináltam zseniális fotókat is róla, de most kaptam a tájékoztatást, hogy azon a túrán 1300 kép készült az én gépemmel, a NAS-on egy mappában van minden, és azonos a dátum, úgyhogy Écink első tempehje nem indul meg a világhír felé. de a Lilla Warung igen – nyugdíjas koromban mellé költözök és egész nap enni fogok.) amikor felfedeztem, hogy a kedvenc kínai boltomban is [ Tovább ]

itthon annyira nem elviselhetetlen a hőség, mint otthon a 4.en a lapostető alatt, ahol valószínűleg már nem leszek ilyen lelkes, amikor ebédcsinálásról van szó. itthon még futni is elmegyek esténként a gátra, bár tegnap este már meglehetőst leizzadtam, mire végeztem az adaggal. de édesapám jött velem biciklivel, szórakoztatott mindenféle történettel (időnként ugyan próbált demoralizálni: “ülj fel, fiam, viszlek egy kicsit” – amin nyilván muszáj röhögni, de 7 km.nél már ez nem olyan triviális tevékenység) aztán a biciklivázon hazafuvarozott, és minden [ Tovább ]

miért együnk fajitat?

mert jó. írói vénám elhagyott legott, de tán feléled egyszer, én meg visszatalálok kicsiny konyhámba – addig meg konzerv, e: Printfajita Hozzávalóka paradicsomsalsahoz: 20 dkg cherry paradicsom negyedelve 1 kis fej shallotta hagyma (vagy lila, vagy zöld) nagyon apróra kockázva 1 csokor petrezselyem (koriander igaziból) apróra vágva 1 csili (vagy ki mennyit bír, kellemesen csípjen) 1 lime leve só a guacamolehoz 1-2 érett avokádó (a létszámtól függően) 1 kisebb fej hagyma, nagyon apróra vágva só, bors a reszelt sajthoz 10 [ Tovább ]