Receptek, amikben van babérlevél

chowder – a hallé másképp

2 napig álltam a füstölhal-szagban. már nem is szeretem a füstölthal-szagot. egy tradicionális skót-angol-ír-francia-amerikai leves főzelék ez (mindenki magáénak mondja), van 8645 változata és mindenki szerint a sajátja a legjobb – pont mint  a halászlé. csináltam egy 8646. változatot, ami inkább lett leves, mint főzelék, mert kihagytam belőle a krumplit/lisztet. Printchowder Hozzávalók22 dkg hal (még mindig a múltkor vásárolt tételből) 3 dl tej kis csokor petrezselyem 1 babérlevél 5 dl zöldséglé 2 répa felkarikázva 2 marék kukorica 1/2 cukkini karikázva, [ Tovább ]

zöldségalaplé

történelmi pillanathoz érkezett konyhaművészetem: megfőztem 3 répát meg 2 szál petrezselyemgyökeret 1.2 l vízben. az eredmény kóstolása után igazából nem értem a hype-ot az alaplé körül. de kétségtelen: kemikália nem került bele. vagy igen: a répa és a gyökér a Lidl-ben vásároltatott, bár elég csoffadtak voltak ahhoz, hogy akár el is hihessem, hogy nem lettek agyonvegyszerezve. (egyébként ezen hosszasan nem elmélkedtem, pucoltam, daraboltam, főztem.) Printzöldségalaplé Hozzávalók3 szál friss répa vastagra karikázva 2 szál petrezselyemgyökér a zölddel együtt 1 gerezd fokhagyma [ Tovább ]