bableves, ahogy anyánk sose tenné

mert például narancslevet, céklát, kókusztejet és garam masalát Anya csak egészen elhanyagolható számú esetben tesz bele. (az esetszám az adott példában <0.)

tehát épp elég idiótán hangzott a recept, hogy kipróbáljam.

melegen és frissen nem az a hátravágós kaja volt.

de aztán kihűlt...!

a fotótémát állva tömtem be.

kókuszos bableves

kókuszos bableves

hozzávalók

  • 2 kis fej vöröshagyma felkockázva
  • 1 szál közepes répa karikázva
  • 3 öklömnyi céklagumó kockázva (répa+cékla együtt cc. 40 dkg)
  • 2 ek garam masala
  • 8 cl narancslé (vagy 1/2 narancs leve)
  • 1 l zöldségalaplé (komolyan :))
  • 2 dl kókusztej
  • 1 doboz vegyesbab-konzerv (40 dkg) leszűrve, leöblítve
  • koriander/petrezselyemzöld szóráshoz

know-how

  1. a hagymát kevés olajon 1-2 percig dinszteltem, aztán rátettem a répát és a céklát, kicsit átpirítottam együtt őket, aztán 2 kis merőkanál alaplével puhulásig főztem.
  2. felöntöttem a maradék alaplével és a narancslével, beleszórtam a garam masalát - összeforraltam.
  3. hozzáadtam a kókusztejet és botmixerrel pürésítettem.
  4. hozzáadtam a babot, átmelegítettem és kész.
  5. a koriander/petrezselyem csak a tányéron került hozzá.
  6. a pita kell hozzá, vagy vm finom kenyér. Mama is mindig adott mellé.

kiindulás: BBC GoodFood HU 2012/2. p.60.