mivel úgy tűnik nem lesz leptopp a bloggerinás bohóckodáson, amit kicsenéjddé konvertálhatnék, kénytelen voltam keresni egy olyan játékot, ahol mindenféle konvertálás nélkül juthatok egy kicsenéjdhez. de hamarabb volt a tarkabárka felhívása, így 2:1 fog pályázni a céklás recept, aminek mellékeseként maradt 2 cékla a best ever céklalevesemhez.
UPDATE
eztettem mégiscsak befért az 50es körbe, úgyhogy a 3 napja megírt 1. bekezdés úgy módosul, hogy 2 kicsenéjd mégiscsak jobb, mint 1.
meg van nagy öröm.
csak elfogyott a római kömény.
céklaleves római köménnyel
Hozzávalók
- 26 dkg cékla (2 fej), kicsire kockázva
- 7 dkg krumpli (2 kis szem), céklakocka méretűre kockázva
- 4 dl víz (+2, mert közben elfőtte)
- 4 ml római kömény
- 1 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1/4 vöröshagyma, apróra kockázva
- 15 ml vörösbor-ecet
- 1 tk só
- joghurt
Know-how
- a hagymát megdinszteltem, erre ment a római kömény és a fokhagyma, 1-2 percig együtt kavargattam őket, hozzáadtam a céklát és a krumplit, felöntöttem vízzel és legalább 20 percig főztem. (amíg a cékla meg nem puhul; mivel az enyém egy istennek se akarta ezt az állapotot elérni, nem erőltettem.) botmixerrel szép simára pürésítettem. beleöntöttem a borecetet és megsóztam.
- a joghurt a tetején kétségkívül jól mutat fotográfiailag, de az ízhez nem tett hozzá. az magában volt a zsenialitás.
🙂 a joghurt viszont elengedhetetlen feltétele a magyar nemzeti trikolor kialakításának, vagy az olasznak – mégis inkább a magyarnak
amúgy a kép szuper (már megint); ha mindkét kicsenéjd esetleg nálad landolna, bótolhatunk 🙂
szerintem hagyhatjuk a feltételes módot 😉 te leszel az 1., akivel bótolok 🙂
köszi
De jóó:-)
Az enyém is így néz ki, de az cékla-alma-poré alapanyag ( leves ) és a fehér nekem mascarponés torma hab rajta 🙂
ó, hát én nem flancolok 🙂 fehér fehér. a képen úgyse látszik 😉