egyszer tán csak lesz egy kicsenéjdem

mivel úgy tűnik nem lesz leptopp a bloggerinás bohóckodáson, amit kicsenéjddé konvertálhatnék, kénytelen voltam keresni egy olyan játékot, ahol mindenféle konvertálás nélkül juthatok egy kicsenéjdhez. de hamarabb volt a tarkabárka felhívása, így 2:1 fog pályázni a céklás recept, aminek mellékeseként maradt 2 cékla a best ever céklalevesemhez.
UPDATE
eztettem mégiscsak befért az 50es körbe, úgyhogy a 3 napja megírt 1. bekezdés úgy módosul, hogy 2 kicsenéjd mégiscsak jobb, mint 1.
meg van nagy öröm.
csak elfogyott a római kömény.

céklaleves római köménnyel

céklaleves római köménnyel

Hozzávalók

  • 26 dkg cékla (2 fej), kicsire kockázva
  • 7 dkg krumpli (2 kis szem), céklakocka méretűre kockázva
  • 4 dl víz (+2, mert közben elfőtte)
  • 4 ml római kömény
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1/4 vöröshagyma, apróra kockázva
  • 15 ml vörösbor-ecet
  • 1 tk só
  • joghurt

Know-how

  1. a hagymát megdinszteltem, erre ment a római kömény és a fokhagyma, 1-2 percig együtt kavargattam őket, hozzáadtam a céklát és a krumplit, felöntöttem vízzel és legalább 20 percig főztem. (amíg a cékla meg nem puhul; mivel az enyém egy istennek se akarta ezt az állapotot elérni, nem erőltettem.) botmixerrel szép simára pürésítettem. beleöntöttem a borecetet és megsóztam.
  2. a joghurt a tetején kétségkívül jól mutat fotográfiailag, de az ízhez nem tett hozzá. az magában volt a zsenialitás.
http://www.eztettem.hu/2013/02/egyszer-tan-csak-lesz-egy-kicsenejdem.html

5 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Muskátli Büfé

    🙂 a joghurt viszont elengedhetetlen feltétele a magyar nemzeti trikolor kialakításának, vagy az olasznak – mégis inkább a magyarnak
    amúgy a kép szuper (már megint); ha mindkét kicsenéjd esetleg nálad landolna, bótolhatunk 🙂

    Válasz

Leave a Reply to Éci Cancel reply

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.