hello, Amsterdam, nice to meet you again

…és amikor végre megint beszerezhető 3 perc alatt minden szirszar bármilyen recepthez, meg elég jó halpultok vannak mindenhol, és időnként zavarba jövök a zöldségkínálattól, a lakás nagyjából reggel 8-tól du. 4-ig úszik a fényben, sőt, a konyha is tökéletes méretű – na, akkor rájövök, hogy a konyhai létem robotgép, mixer és 5 köbméter fotóscucc nélkül puszta hiábavalóság.

ui. mondjuk egy pár alaptepsi se ártana. meg egy kés, ami nem bot. (bár ez kisebb probléma: a hollandoknál úgyis minden kapható megfőzve, megpucolva, felcsíkozva, felkarikázva, felkockázva és előre megrágva összekeverve.)

és hát: hello, Amsterdam, nice to meet you again.

nasi goreng

általában nem palacsintasütőben tálalok, de tényleg nincs semmi GASZTROFOTÓILAG értelmezhető tányér itt.
UPDATE: már van. Balázs kicsit forgatta a szemét. pedig az árukat meg se mondtam neki.

nasi goreng

3 adag

nasi goreng

Hozzávalók

    a pasztához
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 cm gyömbér
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 tk sambal olek
  • 1 tk cukor
  • 2 tk citromlé
  • a zöldséges részhez
  • 25 dkg zacskózott vegyes kínai zöldkeverék (laposborsó, bambuszcsíra, pok choi, lilahagyma, kínai kel)
  • 7.5 dkg zöldbab, megpárolva
  • 1 nagy répa, julienne-re vágva
  • 0.5 kaliforniai paprika, csíkozva
  • 5 koktélparadicsom
  • 1 zöldhagyma
  • 0.5 chili
  • uborka a dekorhoz
  • petrezselyemzöld
  • egyéb
  • 30 dkg rizs
  • fejenként 1 tükörtojás
  • 1 marék földimogyoró

Know-how

  1. a rizst (basmati volt) előző este megfőztem - valószínűleg ez fontos, eddig mindig friss rizzsel próbálkoztam, amiből soha nem lett nasi goreng.
  2. a fokhagymát és a gyömbért hámozatlanul 15-20 percig 200 fokon sütöttem - a fokhagyma nagyon puha lett ennyi idő alatt, a gyömbér kevésbé. megpucoltam őket és a paszta többi hozzávalójával együtt egy mixerben pürésítettem.
  3. a zöldbabot pár perc alatt megpároltam, majd rögtön hideg vízbe tettem (így szép zöld marad) - a kihűlt babokat félbevagdostam.
  4. a répával és kaliforniai paprikával megtolt kínai zöldségkeveréket kis olajon nagy lángon (GÁZTŰZHELY VAN!!!) pár perc alatt átpirítottam, rádobtam a negyedelt paradicsomaokat, ráöntöttem a pasztát, összeforgattam. hozzákevertem a hideg rizst, a darabolt zöldbabot, a felkarikázott zöldhagymát és a chiliből ízlés szerint.
  5. a kiszedett rizsre ment még egy tükörtojás, a vékonyra szelt uborka, a durvára vágott petrezselyem és a mogyoró.
http://www.eztettem.hu/2018/03/nasi-goreng.html

nasi goreng

a csudás palacsintasütő nyilván nem volt szériatartozék az új élettérben. se a kínai reklámújság, amit egy délutáni bóklászáson gyűjtöttem be – nem mintha a nasi gorengnek bármi köze lenne Kínához, de indonéz lapot szerintem még itt is bajos lenne felhajtani.

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.