És mondd, mi van, ha tényleg létezik örökké tartó szerelem?

az még csak hagyján, hogy puszta tudatlanságból vagy két héttel a házassági évfordulónk előttre vettem meg a soros (hoppá, bocs) nászutunk repjegyeinek 90%-át (mondjuk, legalább a hónapot eltaláltam), de az igazi high impact az volt, amikor az indulás előtti este Balázs cseten jelezte, hogy ha nincs nálam az útkezdő jegye, akkor ő valószínűleg egyáltalán nem vette meg azt az egy darab jegyet, amivel a közbülső találkahelyre eljutott volna. (nem volt nálam.) mire kigondoltam, hogy tkp a különélés működőképes modell nálunk, ideje a külön nászutazást is elkezdeni, a házastársam szerzett jegyet magának (az árát nem firtattam: nem akartam a 7. házassági évfordulónkon a válási papírokat is aláírni egyúttal) és végül tök konvencionálisan együtt mentünk. (...)

aztán hazafele Portóban visszaállt a normál ügymenet: Balázs jobbra, én balra, és azóta is boldogan él mindenki a saját országában.


nem pont ezt szántam ide, de hamarabb készült el, mint a süti az ívvel, és ráadásul olyan lehengerlő lett, hogy semmiképp nem akartam, hogy eltűnjön a süllyesztőben.

(Amszterdamban 2 napja esik és 12 fok van és munkanap => tökéletes az idő egy erkélypartyhoz: ezt akartam bemutatni a képekkel (amik jól láthatóan nem eztettem-sztájlban készültek, de se a 100-as objektívem nincs itt, se a 200 tányérom, úgyhogy használtam, amit találtam).

tejszínes toszkán csirkemell

tejszínes toszkán csirkemell

hozzávalók

  • 45 dkg csirkemell
  • 1 kis fej hagyma, apróra kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 tk olasz fűszerkeverék (aldis bio pizzafűszert használtam)
  • 2.5 dl tejszín (30%-osat használtam)
  • 1.5 dl alaplé
  • 3 marék spenót
  • 5 dkg puha aszalt paradicsom (vagy több, ahogy tetszik)

know-how

  1. a hagymát megdinszteltem, rádobtam a vékonyra felcsíkozott csirkét, sóztam, borsoztam és megpirítottam - félretettem.
  2. ugyanabban a serpenyőben a vékonyra szelt fokhagymát megfuttattam, felöntöttem a tejszínnel, beleszórtam a fűszert, hozzáöntöttem az alaplevet és összeforraltam.
  3. hagytam sűrűsödni - ha ez nem történne meg, mehet bele egy kis keményítő (hideg vízzel elkeverve először).
  4. amikor már elég sűrűnek ítéltem, hozzáadtam az aszalt paradicsomot, a húst és a legvégén a spenótot - innen már csak addig melegítettem, amíg a spenót össze nem szottyadt.
  5. itt rizs volt hozzá (szárazon 6 dkg/fő), de egyébként mindenki tésztával csinálja.

forrás

creamy tuscan chicken

creamy tuscan chicken

itt meg a #3 és #6 házassági évfordulós visszaemlékezések, plussz az adalék a címhez (akkor volt a rádióban, amikor elkezdtem írni a posztot - egyébként szvsz: kizárt.)