elengedés

szombat reggel nagyjából 40 perc alatt sikerült felhúzgálni magamra a futódresszt, miközben 200-szor megnéztem, hogy nem kezdett-e el esni az eső (hátha), de nem tette, úgyhogy kénytelen voltam elindulni.

eljutottam a földszintre, a ház elé és még mindig nem értettem, hogy miért nem tud esni az eső vártam, hogy megtalálja a GPS-t az órám. közben realizáltam, hogy ha túlélem és lesz visszafele út, azt  bazi nagy szembeszélben kell letolnom. meg azt is, hogy hideg van - és itt nagyon határozottan azt éreztem, hogy vannak dolgok, amiket tudni kell elengedni. mint például egy szombat reggeli 12 km.

úgyhogy visszajöttem a lakásba és sütöttem egy adag ricottás cuccot - a félmaraton időeredménye nem lesz tőle jobb, de tök finom.

olasz ricottás kosárka

olasz ricottás kosárka

hozzávalók

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 3 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • kandírozott citromdarabok (opcionális)

know-how

  1. a leveles tésztát 12 egyforma négyzetre vágtam, (szilikon) muffin kapszlikba hajtogattam a négyzeteket és 170 fokos sütőben elősütöttem őket (pár perc - amíg lesz egy kis színük és elkezdnek púposodni).
  2. a tojásokat szétválasztottam: a fehérjéből kemény habot vertem.
  3. a sárgáját villával összekevertem a ricottával és a cukorral. (itt lehet hozzáadni a kandírozott citromhéjat, karamellkockát, csokidarabot, mazsolát, akármit.)
  4. ebbe a masszába forgattam bele lazán a felvert tojásfehérjét.
  5. a ricottás krémet szétosztottam az elősütött tésztakosárkák közt és megsütöttem őket. (nagyon kis csinos muffinok lesznek a végére, de ahogy kijönnek a sütőből, összeesnek.
  6. NOTE TO MYSELF: legközelebb kiolajozott muffintepsiben sütöm meg, hogy az alja is megpiruljon.

forrás

soffioni abruzzesi

(a soffioni abruzzesi igazából linzertészta alappal készül, de azt sokkal macerásabb lett volna összerakni.)