Receptek, amikben van eper

fenntartható

a megboldogult régi életemben én voltam a fő zöld a munkahelyemen – áldásos tevékenységem eredményeképp az egész ház tele volt inestes papírgyűjtőkkel,  elektromoshulladék-gyűjtőkkel, meg kartondobozokkal a minden egyéb szelektívnek – az utolsó időkben kvázi kukásemberként működtem (ha kitaláltad, ürítsed remek hozzáállás vonalon), de a kölykök már maguktól tették vissza a nejlont a zöldségespult mellé, és elmantrázták, hogy nem bomlik le. készségszinten tudták, hogy mi az a HuMuSz, meg hogy hol van az Energiaklub és a legközelebbi biciklisbolt déli defekt esetére. [ Tovább ]

anyának – újabb virtuáltorta a műhelyből

ha menőzni akarnék, hívhatnám joghurtos parfait-nak, de nem akarok: fagyasztott joghurt ez: nincs rajta mit szépíteni. ami mellette szól, hogy 876 féleképp variálható gyümölcsileg, fűszerileg, mascarponeailag, tejszínhabilag. és nagyon fotogén is, ha az ember az örök fagy birodalmában csinál nyári tortát az anyukájának anyák napjára. Printfagyasztott joghurttorta Hozzávalók1 banán 15 dkg eper 12 dkg fekete áfonya 6 ek görög joghurt 3 ek méz 1 tk vaníliaesszenciaKnow-howa gyümölcsöket külön-külön 2-2 ek joghurttal és 1-1 ek mézzel összeturmixoltam (a vaníliát a banánhoz [ Tovább ]

eperszósz & rebarbara

a tesvírem vásárolt nekem a bosnyákon 2 csokor rebarbarát 1 kiló eperrel együtt. sose volt még a konyhámban rebarbara. volt öröm. rögtön igéretet is tettem, hogy vasárnap én szállítom a fél ebédet sütikével. 2 körül. a rebarbara szerelem volt első kattintásra. meg a másodikra. meg a 24.re. kicsit meg is csúsztam miatta. úgy 2 órával. de ez nyilván csak az új(onnan használatba vett) 30as fix hibája 😉 Printepres-rebarbarás kevert süti, eperszósszal Hozzávalók22.5 dkg lágy vaj 18 dkg cukor (12 sima+6 [ Tovább ]