hegymenet

...avagy újabb palacsinta túróval

a BKV alkalmazottai tényleg suttyók. mi viszont kemények vagyunk és felmegyünk az Istenhegy tetejére fogaskerekű nélkül is. (kerékpárszállítás van. 2 kocsinkét 8 db. ez a mennyiség hétfő délután 3kor 2 perc alatt gyűlt össze. aki gyors volt, ment, a többi várt a következő járatra. ami újabb 2 perc alatt lett tele, ekkor már kicsit többen voltunk a peronon. a kerékpárt nem szállító vagonban 3-an, azaz hárman ültek. de ama megszentelt helyre kerék nem gurulhatott. még 320as vonaljeggyel sem. kicsit ordibáltam a peronon álló 6 ellenőrrel. aztán visszamentem a jegyárusító bódéhoz és visszaváltottam a jegyeinket készpénzre. a vérnyomásom azért kicsit magasabb volt az átlagosnál, de ezt betudtam annak, hogy amúgy meg alacsony.)

és az Istenhegy legtetején egész délután fotózhattam egy igazi cukrászda igazi süteményeit.

megállapítás: itthon sajátot fotózgatni, egy fajtát, lelkesedésből, egészen más, mint 2.5 órán át folyamatosan tortaszletekről és egyéb cukrászipari termékekről képeket csinálni, nulla kreativitással.

délelőtt ezt még nem tudtam, és lelkesen sütöttem, fotóztam.

a változatosság kedvéért semmi marinálás, csak palacsinta túróval.

a változatosság kedvéért FlatCat-től.

és a ráébredés: az agyonbonyolított élesztős palacsintatészták ideje lejárt.

palacsinta belesütött túróval

palacsinta belesütött túróval

hozzávalók

 • 25 dkg túró (darabos)
 • 2 dl tej
 • 2 tojás
 • 1 kupak vaníliaesszencia
 • 1/2 kk szárított citromhéj
 • 1 ek nádcukor
 • 1 kk sütőpor

know-how

 1. ismét nagy koncentrációt igénylő étel-összeállítást eszközöltem: mindent egybe borítottam és a kézimixerrel egynemű tésztát kavartam.
 2. 15 perc pihentetés kellett volna neki, de teljesen kizárt, hogy az ipari mennyiségű tegnapi mosatlannal ennyi idő alatt végeztem volna. tehát hagytam állni.
 3. aztán 3 különböző ízesítést hajtottam végre: a bazsalikomos nyert, toronymagasan.
 4. a sütés szokásos módon, nagyon kis lángon (1es fokozat), 1 evőkanálnyi tésztából lesz 1 palacsinta.