édeskömény-leves

mandulasarokról/ból/tól még sose főztem, csak a képeit nézegetem. ha valamit kívánhatnék, az lenne, hogy legyek én is olyan szakács és fotós, mint a csaj. meg, hogy álljon el ez a rünyes eső és süssön már ki a nap végre. bár már azzal is elégedett lennék, ha kiderülne az ég.

édeskömény-leves

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 édesköménygumó
  • 2 szem krumpli (1 nagy, 1 kisebb)
  • 1 szál szárzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • 750 ml zöldségalaplé
  • az alapléhez
  • az alapléhez
  • 3 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1 krumpli
  • 1 zellerszár
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szem bors
  • babérlevél
  • 1 kis csokor fűszernövényzet (kakukkfű-petrezselyem-rozmaring)
  • 1.5 l víz

Know-how

  1. a zöldségeket felaprítottam, hide vízben feltettem főzni a fűszerekkel együtt.
  2. a forrástól számítva 40 percig nagyon kis lángon főztem (vagy addig, amíg a zöldségek megpuhulnak benne).
  3. a egyéb összetevőket felkarikáztam és kevés olajon 5 percig pirítottam. aztán felöntöttem az elkészült alaplé felével, koriander, babérlevél, és lassú tűzön megfőztem.
  4. amikor megpuhultak a benne levők (40 percnél), babérlevél ki, botmixerrel pürésít - kicsit sűrű lett, de amúgy igen jó.
  5. a monotonságát megtörendő csináltam hozzá pirított kenyérkockát, az alapléből felcsíkoztam a répákat és adtam még pestót is hozzá.
https://www.eztettem.hu/2012/08/edeskomeny-leves.html

3 hozzászólás a bejegyzéshez

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.