barackbefőtt

bicikli, fodrász, tortasütés anyának, harcsapaprikás túrós csuszával, toldi, trafo, mu, world press, légli, lányok, stb., momotaro, kozmetikus, őszi sétafika családilag, rövid románc egy kis nikonnal. meg a túrós sütikék. ez történt 7 nap alatt a jobb oldalon. ... de miért szerepel Mundruczónál olyan sokat a barackbefőtt? (amíg a képek nem érkeznek meg a kis nikontól, addig megint konzerv. most rapidlekvár cukkiniből indulás előtti fél órára.)

cukkini lekvár

cukkini lekvár

hozzávalók

  • 50 dkg cukkini hámozva, reszelve
  • 25 dkg cukor
  • 1/2 csomag haas 2:1 lekvárzselésítő
  • 3/4 lime leve
  • 1 tk fahéj

know-how

  1. a lereszelt cukkinit a cukorba kevert dzsemfixszel felforraltam. a dzsf zacskója szerint 1-3 percig kellett volna főzni forrástól számítva. a forrástól számított 3. percnél botmixerrel pürésítettem és addig főztem tovább, amíg pontjó sűrűnek nem láttam.
  2. a fahéjat csak a végén szórtam bele. a citromlé pedig még ezután, mikoris ehetetlenül édesnek ítéltem a produktumot.
  3. 2 kis üveg lett.
  4. a cukor kicsit sok lett bele, kellett vm savanyú balansznak. (nem is tudom, hogy gondoltam ezt a cukormennyiséget így ránézve...)

forrás, meg tán ez is.