rostot enni nem kell félnetek jó lesz

volt egy adag bambuszcsíra elfekvőben a hűtőben, mert nálam mindig van valami elfekvőben - értsd: 1 hete érintetlenül heverve valahol, 16 perccel a szavatosság vége előtt megtalálva.

gondoltam, ehun e ez a remekjó kis salátarecept, megcsinálom.

beáztattam a beázatni valókat, megnéztünk 2 rész Terápiát, alvás, ébredni próbálás - csodálkozás a nagy setétség miatt, de a problémán gyors túllépés, félig csukott szemmel kávéfőzés - miért van még mindig ilyen rohadt sötét? - rádió bekapcsol. hírek. 7 óra. MIVAN???????? 7?! (az atomóra beszart, nem szinkronizálta az időzónát, és végül is örülhetek, hogy a GMT a 0-ra állt be, nem -4-re mondjuk.)

a bambuszcsírát meg kifelejtettem.

saláta hüvelyesekből petrezselyem-szósszal

saláta hüvelyesekből petrezselyem-szósszal

hozzávalók

  • 10 dkg soup&broth mix (árpagyöngy, felesborsó, vöröslencse, csicseriborsó... - az egyik olyan dolog, amit módfelett sajnálni fogok, amikor elhagyjuk a szigetet)
  • 10 dkg barnarizs
  • 1 póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3 szál közepes répa, juliennre vágva
  • 1/2 uborka, reszelve
  • 1-1 kis marék napraforgómag, tökmag, mandula, megpirítva

know-how

  1. a soup&brot mixet éjszakára beáztattam, másnap 25 perc alatt megfőztem (hideg vízben kezdve, só nélkül, forrástól számítva 10 perc erős lángon, majd 15 nagyon kis lángon).
  2. a barnarizst megfőztem (só nélkül, 2x-es mennyiségű hideg vízben kezdve, először erősen forralva, aztán kis lángon, végig lefedve. mikor beszívta az összes vizet, lehúztam a platniról, és lefedve hagytam állni vagy 10 percet.). kicsit hosszabb a főzési ideje a fehér változatnál, cserébe sokkal egészségesebb.
  3. a petrezselymet, a metélőhagyma felét, az olajat, a citromlevet és a sót botmixerrel pürésítettem.
  4. a répát lereszeltem, az uborkát szintén, a maradék pórét vékonyan felkarikáztam.
  5. a magokat megpirítottam.
  6. a megfőtt hüvelyeseket és a rizst összekevertem, hozzáadtam a reszelt/szeletelt zöldségeket és a magokat.
  7. (a pórés-petrezselymes szószt nem kevertem össze vele, van bennem még jó érzés azért.)

itt meg egy jó kis írás, miért kell a rost.