57. VKF + Ottolenghi

banh xeó megengedőleg.
a banh xeó ugyanis rizslisztből készül, kókusztejjel és kurkumával.
ebből csak rizsliszt és kókusztej nem volt itthon. de mire ezt felfedeztem, egyrészt már felkeltem pont a palacsintasütés kedvéért, másrészt meg rákészültem, hogy megcsinálom a palacsintákat. úgyhogy sima tejjel és sütőporos liszttel csináltam. bocs.

a VKF-nek semmi köze nem volt az elkészítés tényéhez, de ha már pont a palacsinta a téma, árut kapcsolok. az Ottolenghi-könyv meg…! először csak lapozgatod. aztán 1.5 perc múlva már nincs elég ujjad, amit a megjegyzendő oldalakhoz beteszel, keresel cetliket és fél óra múlva, amikor becsukod a könyvet, konstatálod, hogy 1) vega leszel 2) az összes receptet sikerült bejelölni.

Bánh xèo

banh xeó (vietnámi palacsinta rizsliszttel és kókusztejjel)

banh xeó (vietnámi palacsinta rizsliszttel és kókusztejjel)

Hozzávalók

    a palacsintához
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt (self raisinget használtam)
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek szárított ázsiai fűszerkeverék (lidl - citromfű, koriander, zöldhagyma, gyömbér, fokhagyma, csili...)
  • a szószhoz
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek mogyoróolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek vörösbor-ecet (rizsecet, eredetileg, de abból is kifogytam)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • 1/2 friss csili karikázva
  • pici só (sós szójaszószt használtam)
  • a töltelékhez
  • tegnapi maradék sült csirke, apróra darabolva
  • kétféle salátalevél
  • uborka
  • petrezselyemzöld (koriander)

Know-how

  1. a palacsintához a lisztet összekevertem a tojással és a csipet sóval, a tejet fokozatosan adagolva hozzá csomómentesre kevertem. a szárított fűszereket a végén adtam hozzá. amíg a szószt összekevertem, hagytam állni.
  2. a szószhoz minden komponenst egybeöntöttem és addig kevertem, amíg a cukor fel nem oldódott.
  3. az apróra vágott húst összekevertem ezzel a szósszal.
  4. a palacsintákat a palacsintákhoz hasonlatos módon megsütöttem, az egyik felére tettem a zöldeket, rá a szószos húst és félbe hajtottam.
https://www.eztettem.hu/2013/05/57-vkf-ottolenghi.html

Bánh xèo2

Bánh xèo3

2 hozzászólás a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.