granola

megmagyarázhatatlanul vonzódom a brit csomagolásdizájnhoz, ami meglehetőst drága mulatság. lenne, ha a termékmegtekintés nem okozna pont akkora bódogságot, mint a birtoklás. úgyhogy gyakran járok a marks&spencerbe – csomagolást nézni. (meg van még egy cipőbolt is, ahol van kb. 1 hét évente összesen, amikor nincs veszélyben Balázs bankszámlája, amit volt kedves megosztani velem, merthogy ezen hét alatt nincs semmilyen akció, amikoris kihagyhatatlan áron pont az én szemmagasságomba teszik a csodálatos kis camperkéket. még egy évet maradunk, és a saját készletből boltot nyitok. webshopot. egy másikat. hehe.)
a jordan’s granolat azért megvettem időnként, de a múltkor véletlenül átszámolt az agyam, a kezem meg visszatette szépen a polcra a dobozt. de hálisten’ van internett, 4 mp gúgölhasználattal hozzájutottam mintegy 23946593 granolarecepthez (homemade, best ever, my és társaik), sőt kimerítő tanulmányokat folytattam a müzli és a granola mibenlétéről (nyilván, a durvábban hizlaló jön Amerikából és nyilván, én is azt szeretem sokkal jobban).
granola

granola

granola

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehely (hengerelt, az instant nem jó)
  • 10 dkg mag (napraforgó, tök, brazil dió)
  • 5 dkg aszalt gyümölcs (mazsola, mangó)
  • 4 ek juharszirup (vagy agavé) VAGY alternatívaként: 2 ek kókuszzsír
  • 2 ek méz
  • 1 ek szárított virágkeverék (a Fűszerésztől)
  • 1 tk őrölt fűszer (fahéj, kardamom, szerecsendió, szegfűszeg stb.)

Know-how

  1. a zabpelyhet egy tepsiben szétterítettem és 170 fokon 20 percig sütöttem (félidőben átkavartam).
  2. a mézet és a juharszirupot összekevertem a magokkal és a megsütött zabpehelyre öntöttem. keverés.
  3. 15 percre visszatettem sülni, félidőben megint átkevertem.
  4. a mazsolát és egyéb aszalványokat szerintem praktikusabb a sütési idő után hozzáadni (máskülönben úgy meg fognak égni, mint az enyémek, aztán lehet őket kiszedegetni a csodálatos granolából egyenként.)
  5. a kész granolát hideg felületen hűtöttem ki (hívjuk csak konyhapultnak), így állítólag nem ragad össze.
  6. az íze tökéletes, a szaga is. már csak egy dobozt kell rajzolnom hozzá brit dizájnnal.
https://www.eztettem.hu/2013/07/granola.html

granola

granola

pear

forrás: Jamie Magazine, 2013. jan/feb.

Egy hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Papp Sándorné

    Nagyon jók! Még mindig nagyon ügyes vagy. A Mama tála se kutya!!!

Nem lehet hozzászólni.