a híd

messziről indítva a híd volt az oka.
a 24 óta ez az első olyan sorozat, amit nem tudok abbahagyni. (jó, volt egy évad Dexter is, aminek a záróévad utolsó részébe pl belealudtam, így csak másnap tudtam meg cseten, hogy !!!!SPOILER!!!! nem ment el Argentínába a csaja után.) így történhetett meg, hogy nagyon hajnalig néztük a hidat (mondjuk az éjféli kezdés is hozzájárul a hajnali záráshoz, szó se), amiből reggel nagyon elalvás lett, meg nagyon gyors munkába indulás, még nem teljesen ébren.
10 perc múlva telefon, Balázs kimért, kicsit túl lassan beszél – lelki szemeim előtt megjelent egy véres holttest a hűtőrácsba ragadva.
– mondjad már, mi van!!!!
-elkaptam a padkát az utolsó kanyarban.
-??
-öhm. kilyukadt a hátsó kerék.
-ou, de jó, hogy nem én voltam.
-azért eljössz segíteni kicserélni a kereket?

roasted apple-parnsip soup

elmentem. hogy széles körű elméleti kerékcsere-ismereteimmel segítsem az ebből hiányt szenvedő házastársamat. az emelőt pl rögtön felismertem, sőt, a ráragasztott ábrasort is sikerült értelmeznem, és még egy pótkereket is találtam az alvázra csavarozva. volt öröm. meg egy műszaki értelmiségi, aki ezt a tudáshalmazt felhasználva kicserélte a kereket.
és itt szeretném megköszönni a kiskocsinak, hogy 16 éves és mindig van valami baja és már tudom, mi az a kuplungfolyadék és a felni is, angolul, meg a kerékcsere, és lassan érteni fogom az autószerelő szlenget.

a leveshez egyáltalán nincs köze a történetnek. ma tök mást ettünk, amit le se fényképeztem. nagyon durva.

roasted apple-parnsip soup

sültpaszternák-leves, almával

sültpaszternák-leves, almával

Hozzávalók

  • 70 dkg paszternák, hámozva, karikázva
  • 3 alma, félökölnyiek (az én öklöm), vastagra szelve
  • 1 fej vöröshagyma, vastagra szelve
  • 1.2 l zöldségalaplé
  • 1/4 tk fehérbors
  • 1/2 tk kardamom
  • olívaolaj
  • 3 fej shitake gomba (vagy másmilyen)
  • vaj, a gomba párolásához
  • kevés kakukkfű, szintén a gombához

Know-how

  1. a paszternákkarikákat lelocsoltam egy kis olajjal, megsóztam, egy sütőpapírral leterített tepsibe tettem és kb 20 percig sütöttem.
  2. eztán raktam hozzá az alma- és a hagymadarabokat, és további 10 percig sütöttem.
  3. ennyi idő alatt a zöldségek puhára sültek.
  4. a megpuhult zöldségeket átraktam egy lábasba, és kevés alaplével hígítva botmixerrel pürésítettem.
  5. a püréhez hozzáöntöttem a maradék alaplevet, beleszórtam a fűszereket, igazítottam még a sósságán és összerottyantottam.
  6. levesbetétnek a gombát vastagra szeltem, kevés vajon megpároltam, a vége előtt szórtam rá pár levél kakukkfüvet.
https://www.eztettem.hu/2013/11/a-hid.html

croutons

roasted shitake

Egy hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Farkas Istvánné

    Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a filmmel kapcsolatban.Melyik csatornán láttad, ill. hol nézhetném meg???
    Anno a 24 -től én is le voltam nyűgözve.
    Nagyon várom a válaszodat?
    Marika

    Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.