küzdés

Böbe pont ma egy hete öntött belém egy durva vitaminadagot az új gyümölcspréséből gyógyászati jelleggel. mondjuk nem volt túl hatékony, utána még 3 napig ittam coldrexet, aztán 2 napig vm sósavas köhögéscsillapítót, amikor már szétrázta az agyamat a folyamatos köhögés, aztán áttértem a népi gyógyászatra és kakukkfűteát vedeltem kamilla inhalálással kiegészítve, két tea közt meg cukrot szopogatok, hogy tudjak nyelni. ma azért elnéztem orvoshoz is, mert hála az internetnek már egy hamarosan elkövetkező tüdőgyulladást diagnosztizáltam magamnál. a doktorbácsi megérdeklődte, hogy A-típusos tüdőgyulladásról is olvastam-e, mert az nagyon csúnya és bele lehet halni, aztán mindent meghallgatott, megnézett és közölte, hogy egyrészt vírus, másrészt eltart pár hétig a köhögés, harmadrészt túl fogom élni. mindez több szálon is összefonódott a mai brownie-val. Böbe gyümölcsprés-mániájának hála beüzemeltem az úgy 15 éve használaton kívüli gyümölcsprésemet, amit még nagyanyámtól kaptam. ennek folyománya, hogy keletkezett (-zik folyamatosan) egy csomó jó kis gyümölcsmaradvány, amit nem volt szívem kidobni. ebből lett - szintén Böbe indítványára - ma brownie. amire írnám, hogy a best ever - de mivel eddig kb 2x sütüttem életemben ilyesfélét, csak annyit írok, hogy majdnem elsírtuk magunkat a gyönyörűségtől, amikor kész lett. aztán amikor kész lett, elmentünk az orvoshoz.

UPDATE: a sós gargalizálást is bevetettem, lehet, hogy az volt hatékony, lehet, hogy magától is múlt volna, de ma már nem fáj a torkom.

brownie A+++

brownie A+++

hozzávalók

  • 8.5 dkg étcsoki (72%-osat használtunk)
  • 11.5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 1/2 tk só
  • 2 tojás
  • 10 dkg gyümölcspép (narancs, cékla, répa - aha, most látom, h ez csak igen kis részben volt gyümölcs)
  • 12 dkg liszt

know-how

  1. a csokit és a vajat vízfürdő felett felolvasztottuk.
  2. amikor szép fényes és sima lett, levettük a vízfürdőról, fakanállal hozzákevertük a cukrot, a sót és a vaníliát.
  3. aztán a tojásokat is, egyesével.
  4. meg a gyümölcspépet.
  5. végül a lisztet.
  6. egy 21x21 cm-es szögletes formában sütöttük meg (3 cm magas volt a tészta a formában), 175 fok, légkeverésen 25 percig (talán -2 perccel még jobb lett volna).
  7. akkor jó, ha a próbatűre/fogpiszkálóra ragad pár morzsa a tésztából (ha tisztán jön ki, a brownie túlsült, ha tésztás, még nyers). (egzaktabban

forrás

brownie

smoothie Böbe 3 szál répa, 1 közepes cékla és egy narancs levét fogja.