Tour de Ráckeve

a hétvégén Perével és Lacával (+30 idegennel) átbicikliztünk Ráckevére, mert úgy gondoltuk, hekket enni a Rómain nem elég kihívás.

aztán egy fél bálna és 2 sör elfogyasztása, valamint a László úr ránk kényszerítette városvezetés után már jobban örültem volna, ha mégsem 40-50 km.re vagyok otthontól.

amikor levezetésnek Csepelen eltévedtünk kicsit Perével, és biciklizgettünk még a lemenő napban pár kilométert, már biztos voltam benne, hogy legközelebb a Rómain lesz a hekk.

ráadásul a Stadionoknál - ahonnan még mindig rohadt messze volt a cél - eszembe jutott, hogy krémes. és kénytelen voltam száguldásba kezdeni a 90. aznapi kilométer körül, megelőzni 2 trolit, 3 másik biciklist, és minden sorban álló autóst a Hungárián, hogy még zárás előtt elérjek a Lidlbe.

...és amikor kivágtam a lakásajtót, az első dolog, amit megláttam, az a tegnapi doboz lakodalmas sütike volt, amit tesómtól kaptam és csodával határos módon nem zabáltam be. úgyhogy nagyon boldog lettem és 4 perc alatt a nap közben felhasznált kalóriának úgy a 6 és félszeresét tömtem be. aztán már nem voltam többet nagyon boldog.

chia pudding

a málnás chianak meg mindehhez annyi köze, hogy a taksonyi híd lábánál vettem hozzá a málnát, 149 HUF-ért egy dobozzal. tuti vétel volt.

chiapuding

chiapuding

hozzávalók

  • 2.5 dl tej
  • 3 ek zabpehely
  • 2 ek chiamag
  • méz, cukor ízlés szerint
  • 1 csésze (2.5 dl) málna
  • pár szem mandula, darabolva

know-how

  1. pár szem málnát félretettem.
  2. a mandula kivételével mindent összekevertem egy zárható műanyag dobozban, éjszakára a hűtőbe tettem.
  3. reggel botmixerrel pürésítettem, a félretett málnát a tetejére tettem, a darabolt mandulával együtt.
  4. ez a mennyiség 2 embernek bőven oké.

forrás

chia pudding

hasznosság ráckevei halevés esetére: a Hal-ász nevű helyi egységben fogyasztottunk egy kimondottan remekjól megsütött halat (volt legalább négyféle a hekken kívül, de mi hekkért vonultunk el, ugye),  kovászos uborkával, ami szintén kimondottan jó volt, a sült krumpli viszont Írország óta Magyarországon értelmezhetetlen és értékelhetetlen - itt is az volt. sört a szemközti boltból vételeztünk, és teljesen legális a hal mellé helyben fogyasztani.

hazafele jövet megálltunk Szigetszentmártonban fürdeni sörözni, a többiek még egy cukrászdánál is, de legnagyobb bánatomra a fél bálnától nem tudtam egyetlen aprócska, ámde csodálatosan kinéző ötlapos sütikét se betolni.

eating

tesóm itt egy sima chiapudinggal látható, amit édesem inspirált egy hete, de azóta rendkívül sokat fejlődtem.