Tour de Ráckeve

a hétvégén Perével és Lacával (+30 idegennel) átbicikliztünk Ráckevére, mert úgy gondoltuk, hekket enni a Rómain nem elég kihívás.
aztán egy fél bálna és 2 sör elfogyasztása, valamint a László úr ránk kényszerítette városvezetés után már jobban örültem volna, ha mégsem 40-50 km.re vagyok otthontól.
amikor levezetésnek Csepelen eltévedtünk kicsit Perével, és biciklizgettünk még a lemenő napban pár kilométert, már biztos voltam benne, hogy legközelebb a Rómain lesz a hekk.
ráadásul a Stadionoknál – ahonnan még mindig rohadt messze volt a cél – eszembe jutott, hogy krémes. és kénytelen voltam száguldásba kezdeni a 90. aznapi kilométer körül, megelőzni 2 trolit, 3 másik biciklist, és minden sorban álló autóst a Hungárián, hogy még zárás előtt elérjek a Lidlbe.
…és amikor kivágtam a lakásajtót, az első dolog, amit megláttam, az a tegnapi doboz lakodalmas sütike volt, amit tesómtól kaptam és csodával határos módon nem zabáltam be. úgyhogy nagyon boldog lettem és 4 perc alatt a nap közben felhasznált kalóriának úgy a 6 és félszeresét tömtem be. aztán már nem voltam többet nagyon boldog.

a málnás chianak meg mindehhez annyi köze, hogy a taksonyi híd lábánál vettem hozzá a málnát, 149 HUF-ért egy dobozzal. tuti vétel volt.

chia pudding

chiapuding

chiapuding

Hozzávalók

 • 2.5 dl tej
 • 3 ek zabpehely
 • 2 ek chiamag
 • méz, cukor ízlés szerint
 • 1 csésze (2.5 dl) málna
 • pár szem mandula, darabolva

Know-how

 1. pár szem málnát félretettem.
 2. a mandula kivételével mindent összekevertem egy zárható műanyag dobozban, éjszakára a hűtőbe tettem.
 3. reggel botmixerrel pürésítettem, a félretett málnát a tetejére tettem, a darabolt mandulával együtt.
 4. ez a mennyiség 2 embernek bőven oké.
https://www.eztettem.hu/2014/06/chiapuding.html

chia pudding

hasznosság ráckevei halevés esetére: a Hal-ász nevű helyi egységben fogyasztottunk egy kimondottan remekjól megsütött halat (volt legalább négyféle a hekken kívül, de mi hekkért vonultunk el, ugye),  kovászos uborkával, ami szintén kimondottan jó volt, a sült krumpli viszont Írország óta Magyarországon értelmezhetetlen és értékelhetetlen – itt is az volt. sört a szemközti boltból vételeztünk, és teljesen legális a hal mellé helyben fogyasztani.
hazafele jövet megálltunk Szigetszentmártonban fürdeni sörözni, a többiek még egy cukrászdánál is, de legnagyobb bánatomra a fél bálnától nem tudtam egyetlen aprócska, ámde csodálatosan kinéző ötlapos sütikét se betolni.

eating
tesóm itt egy sima chiapudinggal látható, amit édesem inspirált egy hete, de azóta rendkívül sokat fejlődtem.

Egy hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Pere

  Nono! 1. nem tévedtünk el Csepelen, hanem toronyirányt mentünk 2. én keszeget ettem, ami szintén nagyon jó volt 3. Laca, nem kértél sült krumplit 😀

  Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.