hőemelkedés

a 2 évvel ezelőtti dráma óta nem merem nem komolyan venni a házastársam nyavajgását az egészségügyi állapotát illetően, úgyhogy hétfőn nagyon lelkiismeretesen főztem teát és coldrexet, mértem lázat (37.4 – de nem szóltam semmit, komolyan vettem) és jöszmékeltem néma csendbe burkolózva, amíg délután úgy 3 órát aludt. mivel keddre normalizálódott a hőmérséklete, nagy mártíromsággal ugyan, de elvonult dolgozni – mondjuk a du. 3 órás törzsidő után 12 perccel már itthon volt és látványosan az ágyba hanyatlott azzal, hogy rendkívül gyengének érzi magát.  másnap ismét úgy ítélte meg 20 perccel a munkakezdése előtt, hogy ő most kimondottan alkalmatlan állapotban van a munkára, jobb lesz mindenkinek, ha kifekszi ezt a kórságot. még mindig nem mondtam semmit, komolyan vettem – bár már egyre kevésbé, amikor szemmel láthatóan az ég világon semmi baja nem volt, lábadozás közben 3 filmet megnézett, amiken jól hallhatóan remekül szórakozott.
másnap reggel több lázmérési kísérlete is azt mutatta, hogy inkább kihűlt ő, mintsem lázas (ami természetesen a lázmérő hibája volt, ami valószínűleg alulmért (!!!)), de még mindig próbálta eljátszani az ápolásra szorulót, úgyhogy kissé emelt hangon közöltem vele, hogy én viszont így 4 nap után felfüggesztem az ápoló- és bejárónői funkciók prezentálását és elmegyek ideget levezetni a városba.

…pár órával később…

mire hazaértem, itt volt az orvos igazolása arról, hogy tényleg beteg. még gyógyszert is kapott. meg 3 plusz nap táppénzt.
nekem viszont lett 2 új rongyom + egy új táskám.
win-win.

overnight oat

zabpehelykrém chiával

zabpehelykrém chiával

Hozzávalók

 • 3 dkg zab- és rozspehely
 • 0.75 dl görögjoghurt
 • 0.75 dl tej (vagy kicsit több, ha hígabbat szeretnék)
 • 2 ek chiamag
 • gyümölcs a tetejére

Know-how

 1. a gyümölcsök kivételével minden hozzávalót összekevertem egy olyan edényben, aminek teteje is van (befőttesüveg).
 2. éjszakára a hűtőbe tettem.
 3. reggelre a magok felszívták a nedvességet és tényleg krémállagot öltöttek.
 4. egy nagyobb pohárba tettem egy réteg zabpehelykrémet, erre bármilyen gyümölcsöt (mandarin, kiwi, gránátalmamag, áfonya a képen), még egy réteg krém, még egy réteg gyümölcs. vagy nem pöcsölni a rétegekkel, csak ráhajigálni a gyümölcsöt.
 5. semmiféle édesítőanyagot nem tettem bele, direkt, a gyümölcs teljesen elég volt - de amúgy lehet hozzákeverni mézet, agavészirupot, cukrot, kinek mi.

a pinteresten napi 4 kép jön elém ilyen címmel, én most ezt használtam.

https://www.eztettem.hu/2015/02/zabpehelykrem-chiaval.html

overnight oat

3 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Papp Sándorné

  Te is nagyon beteg voltál, aggódtam érted.
  Azért mert filmet nézett, lehetett nagyon gyenge és fáradt.
  Az influenza most így jelentkezik. Hullámokban. Hol jobban van a beteg, hol meg haldoklik.

  Válasz
 2. sándor szilvia

  Éci,ha ez a drága fiú ettől jobban lett,soha többé forró húsleves!
  Még a tyúk nyakát is nyiszálni,fenéket!
  És hát Gute Besserung,de én mostanság itthon roh….,így jobbulást!
  🙂

  Válasz
 3. Linda

  Nekem is 37 valamennyi volt a lazam, gyenge es levert voltam. Elmentem a dokihoz, es kirohogott, hogy ez nem influenza, hanem NATHA. persze az is lehet makacs. Mindenesetre ha maximum 37,4-et produkalt a (nagy)beteg, akkor max nathas volt. Az influenzahoz tartos 39-40 fokos laz tarsul.

  Válasz

Szólj hozzá!

Az email címedet bizalmasan kezeljük. A * karakterrel jelölt részek kitöltése kötelező.