a nagy fellángolásokról

ha elég pinterestet néz az ember, hajlamos elhinni, hogy zöldségspirálozó nélkül az élet tökéletesen értelmét veszti, beszürkül, majd atomjaira hullik. ezt semmi szín alatt nem óhajtottam kipróbálni, úgyhogy megrendeltem egy ilyen szuperséget.

hiba volt.

ugyanis elég gyorsan szembesültem a zord valóval: a vadonatúj zöldségspirálozó eszköz CSAKIS cukkinifeldolgozásra használható. minden más zöldséghez (itt a minden más a répát jelenti, mert a zöldségekkel telespirálozott jövőképemben nagy szerepet kaptak a répacsíkok is) teljességgel alkalmatlan.

a cukkinihez viszont kiváló: gyönyörűszép, hosszú, egybefüggű cukkinicsíkokat spiráloztam (vagy hát izé, reszeltem) vele. amiből lett ez itt alább.

összegzésképp: a zöldségspirálozó abszolút kihagyhatatlan vétel mindenkinek, aki szeret olyan hülyeségekre elkölteni párszáz Ft-ot, amit évente vélhetően kettőnél többször nem fog előszedni a fiókból. (de ez legalább kis helyet foglal, a fagyigépemmel ellentétben. az is egy jól sikerült vásárlás volt.)

cukkinispagetti avokádókrémmel

cukkinispagetti avokádókrémmel

hozzávalók

  • egy nagy cukkini fele (cc. 20 dkg)
  • 3-4 szem koktélparadicsom
  • némi reszelt sajt (jó esetben parmezán, a képen viszont kb. trappista)
  • az avokádókrémhez
  • 1/2 tökéletesen érett avokádó
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1-2 löttyintésnyi olivaolaj (citromosat használtam)
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • só, bors

know-how

  1. a paradicsomokat félbevágtam és kicsit meggrilleztem.
  2. a cukkinit a vadonatúj és csodálatos CUKKINISPIRÁLOZÓmal lereszeltem.
  3. az avokádókrémhez a hozzávalókat tulajdonképp egy villával is össze lehet dolgozni, rejtély, hogy én miért használtam mégis a turmixgépemet, amiből csak 20% anyagveszteséggel lehet ilyen krémeket kinyerni - de ez most mindegy is. a lényeg, hogy ha rusztikusabban is jó a krém, akkor villával is prímán össze lehet nyomkodni.
  4. a cukkinispagettit tálkába rendeztem, rákanalaztam a krémet, a tetejére a paradicsomfeleket és megszórtam sajttal (meg egy kis maggal, mert azt mindennek szórok a tetejére).
  5. még mielőtt bárki azt hinné, hogy ez csak egy laza kis saláta, gyors' idevezetem: nem az. (némi gondolkozás után arra jutottam, hogy valószínűleg az avokádó telítetlen zsírsavai miatt ez egy kimondottan laktató saláta lett.)

forrás

zucchini spaghetti